Sestdien, 7. oktobrī, Siguldā un tās apkātnē, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts studentu atpūtas pasākums “LU rudens pārgājiens 2023”, kurā dalībniekiem bija iespēja doties skaistā pārgājienā pa skaistu meža ceļu Siguldas novadā ar dažādām aktivitātēm pārgājiena laikā.

Dalībnieku pulcēšanās notika autostāvvietā pie viesnīcas “Sigulda”, Siguldā, Pils ielā 6, sākot no plkst. 11.00, bet jau plkst. 11.15, tur pat blakus esošajā pļaviņā, tika sākta iesildīšanās pirms 14 kilometru garā pārgājiena. Pārgājiena maršruts veda gar Lakstīgalas gravu, Kaķīškalnu, Velnalu, Balonu pļavu un citiem ļoti skaistiem dabas objektiem.

Pēc pārgājiena visi dalībnieki tika aicināti uz siltu zupu un tēju, par ko parūpējās pasākuma organizatori – LU Sporta centrs.

Pēc pārgājiena no dalībniekiem tika saņemtas ļoti labas atsauksmes, kurās visvairāk izcēlās pasākuma pozitīvā atmosfēra, organizētība, iespēja pabūt neformālā gaisotnē, iepazīt citus studentus un aktīvi pavadīt laiku ārā, kā arī gardā zupa pārgājiena beigās.

Erasmus programmas students Orifs Khashimovs: “Liels paldies par pārgājienu! Tas bija “sprādziens”, lai gan pa Siguldu augšā un lejā bija nogurdinoši. Bet daba bija pārsteidzoša! Es ļoti novērtēju LU Sporta centra norādījumus un pusdienas.”

Erasmus programmas studente: “Jau kādu laiku meklēju iespēju izbaudīt Latvijas dabu, taču, kopš sāku dzīvot Latvijā, nav bijušas iespējas doties pie dabas. Tāpēc šis bija tieši laikā, lai pabūtu skaistas dabas ielenkumā un omulīgi pavadītu laiku. Negaidīti, šis pārgājiens bija mazliet piedzīvojumiem bagāts, bet man patika, un gatavotā latviešu tradicionālā zupa bija lieliska. Ļoti iesaku piedalīties šajā pasākumā visiem studentiem!”

Share