Attēlā: LU vēstnese Kitija Zaula

Latvijas Universitātes (LU) vēstnēši ir uzsākuši izbraukuma braucienus uz Latvijas skolām, lai stāstītu par studijām, studenta ikdienu un visu svarīgo, kas var noderēt uzsākot studijas. Oktobra nedēļā no 16. līdz 20. oktobrim apmeklētas 10 skolas četrās pilsētās – Liepājā, Talsos, Rīgā un Daugavpilī!

Skolu vizītēs dodas LU studenti no dažādām studiju programmām. Izbraukumu nedēļā devās studenti, pārstāvot maģistra studiju programmas “Diplomātija”, “Tiesību zinātne”, “Bioloģija”, kā arī bakalaura studiju programmas – “Psiholoģija”, “Optometrija”, “Sociālais darbs", “Latviešu valodas un literatūras skolotājs” un “Ekonomika”.  

Tāpat visas Latvijas skolas ir aicinātas pieteikties vizītei LU Akadēmiskajā centrā. Šādu iespēju izmantoja Jēkabpils Agrobiznesa koledža, Rīgas Franču Licejs, Ziepnniekkalna vidusskola un Olaines 1. vidusskola.  

"Aizgājusī nedēļa bija piepildīta ar vizītēm gan tepat, Rīgā, mūsu Akadēmiskajā centrā un citās Rīgas skolās, gan ārpus Rīgas – attālākās pilsētās. Pabijām Liepājā, Talsos un Daugavpilī. Kopumā pieredze ir pozitīva. Ir jūtams, ka skolēni dalās divās daļās – tādos, kas vēl nezina, ko vēlas darīt nākotnē un tādos, kas jau skaidri zina plānu, taču meklē atbildes, kā to sasniegt. Ikreiz priecājamies ierasties Latvijas skolās un būt gaidītiem, priecājamies par lielo skolēnu interesei - šajā nedēļā tie bija ap 1000 skolēnu," akcentē LU vēstnese Auce Mūrniece.  

Latvijas Universitātes studentus savās telpās uzņēma Rīgas 86. vidusskola, Rīgas Anniņmuižas vidusskola, Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskola, Liepājas Liedagas vidusskola, Oskara Kalpaka Liepājas 15. vidusskola, Talsu 2. vidusskola, Talsu Valsts ģimnāzija, Daugavpils Iespēju vidusskola, Daugavpils Valstspilsētas vidusskola un Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskola.  

Iepazīstini savas skolas skolēnus ar studijām Latvijas lielākajā augstskolā! Lai pieteiktu savu vizīti LU Akadēmiskajā centrā vai izteiktu vēlmi LU vēstnešiem apmeklēt kādu no Latvijas skolām – aicinām sazināties ar Studentu piesaistes nodaļu: ilva.steke@lu.lv, 67033996.  

 

Share