Atsaucoties uz valsts visaptverošas aizsardzības sistēmas izveidi, kā arī ievērojot Ārsta palīga profesijas standartā noteikto prasību apgūt kompetenci militārajā medicīnā, Latvijas Universitātes (LU) Rīgas Medicīnas koledža (RMK) izveidojusi un reģistrējusi starptautisku Militārās medicīnas apmācību centru.

Lai varētu uzsākt apmācības, LU RMK pie Militārās medicīnas studiju kursa apraksta izstrādes, infrastruktūras un pasniedzēju sagatavošanas strādājusi divus gadus. Tagad Militārās medicīnas centrs reģistrēts saskaņā ar NAEMT (National Association of Emergency Medical Technicians) prasībām.  

“Mums priekšā vēl ir izaugsmes potenciāls turpmākai kursu attīstībai, arī tālākizglītībā,” uzsver LU RMK direktors Aksels Roshofs, “Vēlos izcelt kolēģu ieguldīto darbu un izteikt pateicību par piedalīšanos Militārās medicīnas apmācību centra izveidē!” 

Militārās medicīnas apmācība tiks uzsākta trešajā studiju gadā, kad studenti jau ir apguvuši lielu daļu civilās medicīnas zināšanu teoriju. “Trešais ārstu palīgu kurss apmācību Militārajā medicīnā uzsāks šī gada novembrī 3 kredītpunktu apjomā. Tad arī varēsim vērtēt, kas ir izdevies veiksmīgi un kas vēl jāuzlabo,” akcentē A. Roshofs.  

Share