Trešdienas, 18. oktobra, vakarā, Rimi Olimpiskajā centrā, norisinājās divu universitāšu derbijs florbolā. RTU/Rockets-1 uzņēma Latvijas Universitāte/FS Masters komandu. Pirms šīs spēles komandas čempionāta tabulā atradās pretējos polos – LU komanda turas līderu pulkā, savukārt RTU līdz šim nebija pie punktiem tikusi. Neskatoties uz to, spēle tika gaidīta principiāla. Lai arī zili-baltie dominēja bumbas kontrolē un izpildīja trīs reizes vairāk metienu pa vārtiem, rezultāts turējās līdzīgs līdz pat spēles pamatlaika beigām. 

Rezultātu spēles piektajā minūē atklāja LU komandas spēlētājs Kārlis Spilbergs, kurš guva vārtus pēc Gustava Marka Zarņa piespēles, izvirzot LU komandu minimālā vadībā. Šo pārsvaru spēles astotajā minūtē dubultoja Roberts Trofimenko, bet jau pēc 20 sekundēm RTU komandas spēlētājs Rūdolfs Dilbergs guva 1 vārtus RTU labā. Spēles trīspadsmitajā minūtē RTU komandai izdevās gūt 2. vārtus, pirmajai trešdaļai noslēdzoties neizšķirti, ar rezultātu 2:2.
Otrajā trešdaļā LU komanda ņēma virsroku un pēc Artemija Smirnova un Renāra Liepiņa gūtajiem vārtiem izvirzijās vadībā ar rezultātu 4:2. Ar tādu rezultātu noslēdzās gan spēles otrā trešdaļa, gan arī tika aizvadīta trešās trešdaļas pirmā puse, bet spēles piecdesmi pirmajā minūtē RTU komanda uzsāka pakaļdzīšanos, gūstot savus 3. vārtus un samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Mēģinot rezultātu izlīdzināt, RTU komanda piecdesmit devītajā spēles minūtē nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un 42 sekundes līdz spēles beigām izlīdzināja rezultātu un noveda spēli līdz pagarinājumam.
Spēles pagarinājumā mūsu puiši parādīja līmeni un ,spēles sešdesmit otrajā minūtē Gvido Miezim gūstot vārtus, izcīnīja uzvaru ar rezultātu 5:4.

Komandas treneris, Andris Pīlups:
"Jau pirms šīs spēles sev definējām, ka mums jāuzlabo metienu raelizācija, jo tā mums šobrīd ir viena no vājākajām līgā, neskatoties uz to, ka esam līderu pulkā. Diemžēl, arī šajā spēlē to izdarīt neizdevās, pie tā būs jāstrādā tuvākajā laikā. Turpretī pretinieki spēlē spēja izdarīt 12 metienus, no kuriem 4 sasniedza mērķus. Gadās arī tā. Esam gandarīti, ka izcīnījām uzvaru, taču zaudēts punkts pret pastarīšiem omu neuzlabo. Progresēsim!"

LU studenta, spēlētāja Jurģa Aizupieša komentārs par spēli:
"Uzskatu, ka sezonu esam iesākuši labi, bet ne izcili. Prieks, ka šosezon komandai pievienojušies daudz jauni un prasmīgi spēlētāji, kuri pirmajās spēlēs labi pierādījuši savas spējas, tomēr nepieciešams laiks, lai komanda iespēlētos un jaunie spēlētāji adaptētos. Turpmāk jāiegulda smags darbs, bet zinu, ka spēsim sasniegt labus rezultātus.

Čempionātā nospēlētas piecas spēles, kas ir ceturtā daļa no regulārā turnīra un šobrīd Latvijas Universitāte/FS Masters ieņem 2. vietu.
Nākamā spēle jau šo piektdien, mājās – Rimi OC, plkst. 20:00, pret Ķekavas Bulldogs.

Share