Svētdien, 3.septembrī, Siguldā, jau 33.reizi norisinājās Vienības brauciens. Vienības braucienā startēja vairāk nekā 4,5 tūkstoši dalībnieku, tostarp arī 17 LU komandas dalībnieki. LU komanda startēja Tautas braucienā, kas šogad bija 36 km garš.

Šogad LU komandā startēja 17 dalībnieki, kuri kā dāvanu no Latvijas Universitātes saņēma 50% atlaidi reģistrācijas maksai un ieguva stilīgo Latvijas Universitātes sporta kreklu ar kuru piedalīties braucienā un ko vēlāk izmantot arī ikdienas sporta aktivitātēs.

LU komandas dalībnieku vidū valdīja saliedētības un patriotisma gars. Asoc.prof., Dr.sc.admin. Ilvis Ābeļkalns pēc brauciena dalījās pozitīvajās emocijās, ka aizvadīts lielisks brauciens un laika apstākļi brauciena dienā ir lutinājuši.

LU studentei un arī darbiniecei Aucei Mūrniecei šis bija pirmais gads vienības brauciena LU komandā, bet tas netraucēja gūt spilgtas un patīkamas emocijas. "Siguldā ar LU komandu aizvadījām lielisku braucienu Vienības brauciena tautas distancē. Brauciena laikā bija liela cīņa ar sevi, bet trasē satiku vairākus 'savējos' no LU, kuri neļāva padoties un deva papildus enerģiju turpināt. Bija patiess prieks piedalīties, saliedēties un iepazīt citus LU kolēģus!"

Imants Kaldre, FMOF docents un LU fizikas institūta vadošais pētnieks: "Ikdienā regulāri gan uz, gan no darba braucu ar velo un šogad jau otro gadu pēc kārtas piedalos Vienības braucienā un startēju ar LU komandu. Manuprāt brauciens ir ļoti foršs un var redzēt, ka veidojas komanda, jo katru gadu LU komandas biedru skaits aug un dalībnieku skaits ir vairāk, kā pagājušajā gadā. Prieks bija satikt arī citus aktīvus LU cilvēkus, kā arī kolēģus no institūta un fakultātes, kuri pagājušajā gadā nebija, bet šogad jau arī pieteicās un brauca. Es domāju, ka LU komandai ir iespēja nākotnē piedalīties kuplākā skaitā un veicināt aktīvu dzīvesveidu."

LU bioloģijas fakultātes profesors Indriķis Krams: “Es jūtos kā profesionāls LU sportists tāpēc, ka šogad jau skrēju Rimi Rīgas maratona LU komandā, šis ir man jau otrais gads, kad piedalos LU vienības brauciena komandā. Man interesanti šķita tas, ka nemanīju citu augstskolu komandas šajā pasākumā, savukārt LU šajos lielajos sporta pasākumos veido komandas jau vairākus gadus. Tas ir ļoti labi, jo tas disciplinē, motivē trenēties un saliedē ar citiem LU kolēģiem. Visiem noteikti iesaku pabraukt ar velosipēdu, lai jau nākamgad varētu pieteikties arī LU komandā un braukt 34. Vienības braucienā kopā!”

Share