Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Studiju maksa, dzīvošana dienesta viesnīcā, pamatvajadzību nodrošināšana - tās ir ikdienas lietas, kas var radīt spriedzi un novērst uzmanību no studijām. Ja esi centīgs, mācībās spējīgs un sabiedriskajā dzīvē aktīvs – atvieglo ikdienu un piesakies mecenātu un valsts stipendijām, kā arī deviņu novadu un valstspilsētu pašvaldību stipendijām! Stipendijas ir pieejamas studentiem no 1. kursa līdz pat studijām doktorantūrā. Izmanto iespēju un piesakies!

Stipendijas ir nozīmīgs finansiālais atbalsts mācību procesā, veicinot studentu izaugsmi un izcilību. Šādu atbalstu piešķir ar mērķi radīt labvēlīgus apstākļus studentiem, lai mācību gada laikā varētu pilnvērtīgāk nodoties izvēlētās studiju programmas apguvei un iegūt starptautiski atzītu augstāko izglītību. 

Mecenātu stipendijas 

Ar Latvijas Universitātes (LU) fonda atbalstu izcili un centīgi studenti, kā arī studējošie ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu var pretendēt uz LU mecenātu stipendijām.  

LU fonds ik gadu atbalsta vairāk nekā 100 LU studentus. 2023./2024. akadēmiskajā gadā pieejamas stipendijas visu līmeņu studējošajiem: 1. kursa studentiem, pamatstudiju studentiem, sākot no 2. kursa, maģistrantūras un doktorantūras studentiem.  

Vairāk informācijas LU fonda oficiālajā tīmekļvietnē: www.fonds.lv

Valsts stipendija 

Pieteikšanās stipendijām notiek Latvijas Universitātes (LU) Informācijas sistēmā 10 dienu laikā no semestra reģistrācijas nedēļas sākuma saskaņā ar akadēmiskā gada kalendāru.  

Dokumentus, kas apliecina, ka studējošajam ir tiesības pretendēt uz stipendiju saskaņā ar LU valsts budžeta finansēto stipendiju piešķiršanas nolikuma 6. punktā minētajiem kritērijiem:  

  • Pamata, augstākā līmeņa, profesionālo programmu studentiem jāiesniedz fakultātes lietvedei. 
  • Doktorantiem – Raiņa bulvārī 19, 114. Telpā. 

Novadu un valstspilsētu pašvaldību stipendijas  

Latvijas novadu un valstspilsētu pašvaldības atbalsta jauno speciālistu sagatavošanu un piešķir jaunajiem censoņiem stipendijas. Katra pašvaldība izvirza savus noteikumus, piešķiršanas kārtību un atbalstāmās specialitātes.  

Papildu informācija par stipendijām Alūksnē, Gulbenē, Kuldīgā, Madonā, OgrēSaldū, Smiltenē, Talsos, Tukumā un Ventspilī.  

Plašāka informācija par pieejamām stipendijām vienuviet: https://www.lu.lv/gribustudet/stipendijas-un-krediti/stipendijas/ 

Uzsāc studijas mērķtiecīgi! 

Share

Related Content

Iegūsti savu kvalitātes zīmi – piesakies sava novada stipendijai!
21.08.2023

Iegūsti savu kvalitātes zīmi – piesakies sava novada stipendijai!