Iesāc savu studiju gadu Latvijas Universitātē (LU) jaudīgi un ar pārliecību! Lai jaunais dzīves posms, gaidāmās pārmaiņas un nezināmais neraisītu papildu uztraukumu, 31. augustā 1. kursa studenti tiek aicināti apmeklēt pasākumu “Iepazīsti LU”. Tajā ikviens jaunais students gūs ieskatu studiju procesā, uzzinās dažus tips&tricks mācību un ikdienas sadzīves lietu organizēšanai, lai gūtu panākumus jau pirmajā studiju gadā.

Pasākums “Iepazīsti LU” notiks 31. augustā. No plkst. 10.00 līdz plkst. 12.00 Mazajā aulā apmeklētāji aicināti iepazīt LU ārpusstudiju iespējas, savukārt no plkst. 12.15 LU Lielajā aulā (Rīga, Raiņa bulvāris 19) ikviens interesents aicināts piedalīties piecās lekcijās. Pasākuma mērķis – sniegt ieskatu LU studiju ikdienā, palīdzēt jaunajiem studentiem iejusties lielajā LU saimē un saņemt pieredzējušu speciālistu un vecāko kursu studentu atbalstu. 

Ja plāno apmeklēt šo pasākumu aizpildi pieteikšanās anketu pasākumam “Iepazīsti LU”: https://www.lu.lv/gribustudet/iepazisti-latvijas-universitati/.   

PASĀKUMA NORISE  

Pirms lekcijām LU Mazajā aulā no plkst. 10.00 līdz plkst. 12.00 jaunie studenti varēs iepazīties ar dažādu LU struktūrvienību piedāvātajām ārpusstudiju iespējām. Te varēs uzzināt par pievienošanos amatiermākslas kolektīviem – tautas deju kolektīviem, koriem, vokālajiem ansambļiem, pūtēju orķestrim, studentu teātrim, tautas lietišķās mākslas studijai u. c. LU Sporta centra speciālisti iepazīstinās ar dažādām sportošanas iespējām universitātē – gan profesionālā, gan “savam priekam” līmenī. Jaunos censoņus gaidīs arī LU Karjeras centra, Biznesa inkubatora u. c. struktūrvienību speciālisti.  

Plkst. 12.15 pasākumu atklās ar lekciju “Iepazīsti savu kuratoru un mentoru”, kas ir atbalsta programmas jaunajiem studentiem. Studiju kvalitātes nodrošināšanas nodaļas pārstāve Jana Ādmine pastāstīs par kuratoru programmu, bet LU Studentu padomes pārstāvji skaidros, kā pieteikties programmai, kurā vecāko kursu studenti sniedz palīdzīgu roku jaunajiem studentiem un palīdz tiem iejusties studiju vidē. 

Plkst. 13.00 par dažādām mācību metodēm un stiliem un kā mācīšanās skolā atšķiras no studijām augstskolā stāstīs docente un vadošā pētniece Sanita Baranova. 

Pasākuma turpinājumā plkst. 14.00 LU Studentu padomes pārstāvji sniegs ieskatu E-studiju un LU informatīvajā sistēmā LUIS, kuru izmantošana būs studiju ikdienas neatņemama sastāvdaļa. 

Plkst. 14.30  psiholoģe Līga Valinka pastāstīs, ar kādām emocijām un pārdzīvojumiem sastopas lielākā daļa jauniešu, uzsākot studijas, un kas var palīdzēt iejusties studiju vidē labāk. 

Plkst. 15.00 efektīvā laika plānošanā ieskatu sniegs karjeras konsultante un izaugsmes veicinātāja Dace Siliņa. Viņa iepazīstinās, kā laika uztvere un laika plānošana cilvēkiem var atšķirties, kādēļ katrs citādi ir ieradis organizēt savus darba uzdevumus. Lekcijā pievērsīs uzmanību darba uzdevumu definēšanas nozīmei, kā arī runās par “viltīgajiem laika zagļiem”. 

Neskaidrību gadījumā par pasākuma norisi aicinām sazināties ar LU Karjeras centru: rakstot uz dace.silina@lu.lv vai zvanot pa tālr. 67034714. 

Sāc studiju gadu Latvijas Universitātē ar pārliecību!  

Share