Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Šogad būtiski pieaugusi ārvalstu jauniešu interese par studijām Latvijas Universitātē (LU). 25. jūlijā apkopotie dati liecina, ka 2023./2024. studiju gadam saņemti vairāk nekā 1600 pieteikumi uz studiju programmām. Turklāt dubultojies to topošo studentu pieteikumu skaits, kas atbilst uzņemšanas nosacījumiem.

Kopumā par teju 300 pieteikumiem ir pārsniegts pērnā gada sasniegtais potenciālo studentu pieteikumu skaits, kas atbilst uzņemšanas nosacījumiem. Tas ir - LU šogad saņēmusi vairāk uzņemšanas nosacījumiem atbilstošus pieteikumus. Pieteikumu izskatīšana un to apstiprināšana ir noslēgusies jau 122 studiju pretendentiem, savukārt vēl 365 studētgribētāji turpina reģistrācijas procesu. Jāņem vērā, ka ārvalstu studentu uzņemšanas procedūra būtiski atšķiras un tajā iekļauti vairāki posmi. Pērn LU saņēma 1536 pieteikumus studijām,  studijām kvalificējās 201 ārvalstnieks.  

2022. / 2023. akadēmiskajā gadā LU pilna grāda programmās studēja studenti no 68 pasaules valstīm, savukārt apmaiņas studijās studenti ieradušies no 38 dažādām valstīm. Kopumā LU uzņēmusi studentus no 79 valstīm. Līdz šim visvairāk pieteikumu studijām 2023./2024. mācību gadam ir saņemts no Indijas, tai seko Azerbaidžāna, Uzbekistāna, Šrilanka, Vācija un Somija. Nemainīgi liela interese ir no Āfrikas valstīm. 

Vislielāko ārvalstu reflektantu atzinību ieguvušas bakalaura studiju programmas “Datorzinātnes” un “Biznesa vadība”, otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma “Ārstniecība”, kā arī profesionālā maģistra studiju programmas “Projektu vadīšana” un “Starptautiskais bizness”. 

Share