Sandis Dzenītis (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Aizvadītajā nedēļā, Somijas pilsētā Espoo sākās XIV Eiropas U23 čempionāts. Šogad Espoo startēja 15 dalībnieki no Latvijas, tostarp 2 LU studenti - Sandis Dzenītis un Kitija Paula Melnbārde.

Sandis sacensības uzsāka ceturtdienas pirmajā pusē trīssoļlēkšanas sektorā veicot 15.32m tālu lēcienu. Sandis ar šo tālo lēcienu pietuvojās personīgajam rekordam (15.55m) un kā divpadsmitais kvalificējās finālam. Finālā iekļuva sportisti, kuriem izdevās sasniegt 15,90 metrus vai arī kopumā 12 labāko rezultātu īpašnieki. Četriem vieglatlētiem izdevās izpildīt normatīvu, bet vēl astoņi iekļuva finālā kā nākamo labāko rezultātu sasniedzēji, starp kuriem bija arī Sandis.

Finālsacensības Sandis sāka ar diviem lēcieniem tikai nedaudz pāri 15 metru robežas – 15.01m un 15.12m, kuri atvēlēja vietu pirmā desmita beigās, bet ne labāko astotniekā. Trešais lēciens Sandim izdevās īpaši labi – 15.69m tālais lēciens bija jauns personīgais rekords un vēl trīs lēcieni! Arī tajos Sandis cīnījās līdz galam: 15.02m un 15.45m, kuriem sekoja rezultāts tieši 16 metri. Šāds rezultāts deva kopvērtējumā piekto vietu!

Sanda komentārs: "Pirmo reizi piedalījos Eiropas mēroga sacensībās - Eiropas U23 čempionātā vieglatlētikā, kas norisinājās Somijas pilsētā Espoo. Trīssoļlēkšanā bija paredzētas 2 kvalifikācijas plūsmas un fināls. Kvalifikācijā kopā startēja 18 sportisti, no kuriem 12 labākie iekļūst finālā. Kvalifikācijā izdevās sasniegt 15.32m, kas deva 12. vietu un pēdējo ceļazīmi uz finālu. 
Finālsacensībās nākamajā dienā pirmie divi lēcieni bija ļoti pieticīgi, kas nedeva vietu labākajā astotniekā, turpretī trešais lēciens izdevās veiksmīgs un jauns personiskais rekords -15.69m. Šis rezultāts ierindoja mani 8. vietā un deva iespēju aizvadīt vēl 3 lēcienus. Ceturtajā un piektajā mēģinājumā atkal neizdevās pilnvērtīgi lēcieni. Tomēr pēdējā lēcienā atkal izdevās labot savu personīgo un sasniegt 16m atzīmi - 16.00m. Šis rezultāts kopvērtējumā deva 5. vietu un biju tikai 16cm attālumā no Eiropas pjedestāla."

Kitija Paula Melnbārde startēja tāllēkšanā. Pirmajā lēcienā Kitija Paula uzrādīja 6.09m lēcienu, bet sekojošajos divos lēcienos, diemžēl, neveiksmes atbīdīja Kitiju Paulu uz 22. vietu.

Apsveicam Sandi ar augstvērtīgo rezultātu un lepojamies ar mūsu sportistu panākumiem!

Avots: athletics.lv

Share