Sociālās zinātnes pēta pašu svarīgāko – cilvēkus un viņu savstarpējās attiecības sabiedrībā. Tās apvieno visu zinātņu nozaru gūtās atziņas, lai darītu šo pasauli labāku. Ja tevi interesē ekonomika un uzņēmējdarbība, politika un tiesību zinātnes, socioloģija un komunikācijas zinātne, izglītība, piholoģija un antropoloģija, tad sociālo zinātņu studijas ir tava īstā izvēle. Studē drosmīgi – izvēlies sociālās zinātnes! Nenokavē – uzņemšana Latvijas Universitātes (LU) pamatstudiju programmās notiks no 14. līdz 24. jūlijam!

Lai strādātu gudrāk un pelnītu vairāk – sāc studijas LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē (BVEF)!

Vēlies būt konkurētspējīgs un veiksmīgs darba tirgū? Labākā biznesa izglītība Latvijā – Latvijas Universitātē! To apliecina gan ikgadējā SKDS darba devēju aptauja, gan LDDK un portāla CV-online  darba dēvēju augstāk novērtēto studiju programmu tops.

Analizē datus un pieņem stratēģiskus lēmumus, kas ietekmēs cilvēku, sabiedrības un valsts dzīvi un labklājību, bez stresa. Attīsti praktiskās iemaņas vadības zinātnē studiju programmā “Biznesa vadība”, izkop prasmi patstāvīgi risināt sarežģītas problēmas programmā “Ekonomika”, savukārt “Finanšu menedžmentā” mācies skaitīt un pelnīt naudu un “Industriālajā inženierijā un vadībā” veicini izpratni par industriāla uzņēmuma darbību.

Vai tā būtu biznesa vadība, vai industriālā inženierija un vadība, vai arī starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija – studiju iespējas kā latviešu, tā arī angļu valodā!

Sāc studijas drosmīgi – piesakies septiņās akreditētās profesionālajās un akadēmiskajās bakalaura studiju programmās:

Veicini sociālo taisnīgumu un sper pirmo soli pretī jurista kvalifikācijai – sāc studijas LU Juridiskajā fakultātē (JF)!

JF var studēt “Tiesību zinātne” – bakalaura līmeņa studiju programmā – augsti kvalificētu mācībspēku vadībā,  kuru vidū ir tiesneši, zvērināti advokāti, dažādu valsts institūciju vadītāji un citi nozares profesionāļi.

Apgūsti tiesību teoriju, jurista ētiku, mantojuma un ģimenes tiesības, administratīvās un darba tiesības, Eiropas Savienības tiesības, un citas pamata zināšanas un prasmes tiesību zinātnē un tās apakšnozarēs!

Lai arī programma praksi neparedz, praktiskās iemaņas tiek iegūtas, izmantojot tādas studiju metodes kā kāzusu (juridisku problēmsituāciju) risināšana, tiesas procesa izspēles u. tml.  

Taču, ja tevi interesē izmeklēšana un tās profesionālā darbība, iestājies profesionālajā bakalaura studiju programmā “Pirmstiesas izmeklēšana”*. Līdzās teorētisko studiju kursu apguvei, apgūsi praktiskas iemaņas kriminālprocesu izmeklēšanā.

*Studiju programma ir licencēšanas procesā, pēc licencēšanas (jūlijā/augustā) var tikt precizēti atsevišķi studiju programmas parametri.

Esi pārmaiņu nesējs un apgūsti nākotnes profesijas LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē (PPMF)!

Lai arī sabiedrībā valda dažādi uzskati par skolotāju, treneru un izglītības zinātņu speciālistu darbu, šīs ir profesijas, kuru vērtība nezudīs! Ikvienam PPMF studentam ir iespēja kļūt par inovatīvu skolotāju, treneri un izglītības zinātņu speciālistu, daudzpusīgu psihologu, radošu grafikas vai interjera dizaina profesionāli, kas nesīs jaunus laikus sabiedrībai.

Studē 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības un bakalaura līmeņa studiju programmās:

Iepazīsti sabiedrību un analizē sociālos procesus LU Sociālo zinātņu fakultātē (SZF).

Studijas sociālajās zinātnēs ne vien attīstīs analītiskās un kritiskās domāšanas prasmes, kas ļaus izpētīt sociālās nevienlīdzības, politiskos procesus, kultūras mijiedarbību un citus sociālos aspektus, bet arī radīs izpratni par sabiedrības problēmām.

Lai veicinātu studentu zināšanas, lekcijas un semināri veido balansu starp teoriju un praksi, uzturot saikni ar tā brīža aktualitātēm.

Kopā ar Latvijā un ārvalstīs atzītiem sociālo zinātņu pētniekiem un speciālistiem – gan no profesionālās, gan akadēmiskās vides – padziļināti aplūko procesus, kas rada un ietekmē sabiedrības domu. Izvēlies vienu no SZF studiju programmām:

Aktuālo informāciju par studiju programmām uzzini vietnē www.gribustudet.lv, ar uzņemšanas kārtību iepazīsties LU mājaslapā.

Studē drosmīgi – pievienojies Latvijas Universitātes saimei!

   

Share

Related Content

Izjūti pasaules daudzveidību – studē humanitārās zinātnes!
12.07.2023

Izjūti pasaules daudzveidību – studē humanitārās zinātnes!

Atklāj pasaules noslēpumus – studē dabaszinātnes ar pilnu jaudu
07.07.2023

Atklāj pasaules noslēpumus – studē dabaszinātnes ar pilnu jaudu

Studē drosmīgi – izvēlies veselības aprūpes studijas LU
05.07.2023

Studē drosmīgi – izvēlies veselības aprūpes studijas LU

Izvēlies māszinību studijas – kļūsti par māsu arī Tu!
04.07.2023

Izvēlies māszinību studijas – kļūsti par māsu arī Tu!