Atver durvis uz eksakto zinātņu pasauli, stājies pretī izaicinājumiem un atklāj pasaules dabu un tās noslēpumus. Padziļini savas zināšanas matemātikā, fizikā, ķīmijā, ģeogrāfijā, bioloģijā, datorzinātnēs un citās eksaktajās zinātnēs un sāc studijas Latvijas Universitātes (LU) pamatstudiju programmās – dokumentu iesniegšana tuvojas!

Ieraugi sevī potenciālu un kļūsti par zinātnes ekspertu, studējot divās LU Bioloģijas fakultātes bakalaura līmeņa studiju programmās: “Bioloģija” un “Biotehnoloģijas un bioinženierija”.

Šūnu bioloģija, Mikrobioloģijas pamati, Ģenētikas pamati, Ievads botānikā, zooloģijā un ekoloģijā – šie un citi studiju kursi sagaida ikvienu studentu, kuru dzīves aicinājums aizvedīs līdz studiju programmai “Bioloģija”.

Savukārt gan teorētiskās, gan praktiskās zināšanas un prasmes biotehnoloģijas un bioinženierijas jomā, bioloģisko sistēmu dizainā, materiālmācībā, procesu projektēšanā un produktu izstrādē iegūsi studiju programmā “Biotehnoloģijas un bioinženierija".

Dodies pretī sasniegumiem, izvēloties studijas LU Ķīmijas fakultātē.  Izproti dažādas ķīmijas nozares, attīsti loģisko un analītisko domāšanu un kļūsti par spēcīgu problēmu risinātāju. Fakultātē iespējams uzsākt studijas trīs bakalaura līmeņa studiju programmās: “Ķīmija”, “Darba aizsardzība” un “Arodveselība un drošība darbā”.

Ķīmiķis ir augsti pieprasīta profesija, tā ir profesija visam mūžam! Programmas absolventi iegūst Eiropā atzītu diplomu, jo programmai ir Eiropas ķīmijas tematiskā tīkla asociācijas (ECTNA) komisijas kvalitātes zīme “Eurobachelor in Chemistry”.

Zināšanas darba tiesību pamatos, darba aizsardzības likumdošanas aktos, darba vides riska faktoru novērtēšanā, arodveselības pamatos, darba ergonomikas pamatos iegūsi studiju programmā “Darba aizsardzība”. Studē to Rīgā un LU reģionālajās filiālēs – nepilna laika klātienē.

Savukārt, ja tev rūp ilgtspējīga attīstība un vide, interesē ķīmiskās vielas un to drošība, bioloģiskie darba vides riski un biodrošība, noteikti piesakies studiju programmai “Arodveselība un drošība darbā”.

Izzini Latvijas dabu, ar izaicinājumiem bagāto pasauli, padziļini zināšanas dabas un cilvēka ģeogrāfijā un radniecīgo dabas zinātņu pamatos LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē, kas piedāvā studijas programmās “Ģeogrāfija”, “Ģeoloģija”, “Ģeoinformātika”, “Vides zinātne” un “Kultūrvides mantojums”.  

Kritiskā domāšana, dabas un sociālo procesu attīstības tendenču un likumsakarību izpratne ir neatņemama ģeogrāfijas studiju sastāvdaļa. Iegūsti unikālas zināšanas ģeogrāfisko informācijas sistēmu (ĢIS), kartogrāfijas un tālizpētes kursos.

Lai gan ģeoloģijas studijas norit LU Dabas mājā, kur ir pieejamas mūsdienīgas laboratorijas un iekārtas, to nevar apgūt tikai telpās. Studijas LU ģeoloģijas programmā sniedz starptautisku pieredzi, jo studentiem ir iespēja piedalīties vairākos lauka kursos kā Latvijā, tā arī Igaunijā un Polijā.

Savukārt ģeoinformātikas teorētiskos un praktiskos, kā arī ģeogrāfijas un datorikas pamatkursus apgūsi profesionālajā studiju programmā “Ģeoinformātika”, dabas sistēmas un to mijiedarbību ar cilvēkvidi izpēti un izzini studiju programmā “Vides zinātne” un jautājumus, kas saistīti ar kultūrvides mantojuma objektu atjaunošanu, saglabāšanu un attīstību, risini studiju programmā “Kultūrvides mantojums”.

Tevi aizrauj datorika un tavs aicinājums ir programmēt un izstrādāt jaunu lietojumprogrammu un informatīvās sistēmas? Izvēlies LU Datorikas fakultāti.

Piesakies Eiropas ekspertu atzītai bakalaura studiju programmai “Datorzinātnes”, kas jau divreiz ieguvusi Eiropas Informātikas programmu kvalitātes zīmi "Euro-Inf Label". Šo programmu ir iespējams apgūt arī angļu valodā un iegūt divus diplomus – LU diplomu un Linkolnas Universitātes Lielbritānijā diplomu. Turklāt jau septīto gadu pēc kārtas LU bakalaura studiju programma "Datorzinātnes" ir darba devēju ieteiktākā studiju programma Latvijā.

Izpētīt jaunās tehnoloģijas strauji mainīgā vidē un piedalīties lietojumprogrammu un informācijas sistēmu izstrādē vari, piesakoties koledžas studiju programmai “Programmēšana un datortīklu administrēšana”.

Atklāj savu radošumu caur skaitļiem un formulām LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē un izmanto matemātikas un fizikas principus, lai rastu inovatīvus risinājumus. Studē pie starptautiski aktīviem zinātniekiem – LU pasniedzējiem –, kas doktora grādu un darba pieredzi ieguvuši labās vietējās un ārvalstu augstskolās.

Fakultāte nodrošina kvalitatīvu akadēmisko izglītību matemātikā (programmas “Matemātika” un “Matemātiķis statistiķis”), fizikā un optometrijā. Optometriju jeb redzes zinātni un primārās redzes aprūpes mūsdienu problemātikā balstītas plaša profila studijas var apgūt arī angļu valodā.

Aktuālo informāciju par studiju programmām iespējams uzzināt vietnē www.gribustudet.lv, ar uzņemšanas kārtību var iepazīties LU mājaslapā.

Studē drosmīgi – pievienojies Latvijas Universitātes saimei!

Share

Related Content

Izjūti pasaules daudzveidību – studē humanitārās zinātnes!
12.07.2023

Izjūti pasaules daudzveidību – studē humanitārās zinātnes!

Iepazīsti sabiedrību un veido labāku nākotni – studē sociālās zinātnes!
11.07.2023

Iepazīsti sabiedrību un veido labāku nākotni – studē sociālās zinātnes!