Jau septīto gadu pēc kārtas karjeras portāla Prakse.lv veidotā darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPā par darba devēju ieteiktāko studiju programmu Latvijā ir atzīta Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultātes bakalaura studiju programma “Datorzinātnes”. TOP10 iekļuvusi arī LU studiju programma “Komunikācijas zinātne”. Savukārt, izglītības iestāžu TOPā LU ieņēmusi otro vietu. Šogad TOPa veidošanā piedalījās rekordliels uzņēmumu skaits – 2700 darba devēji.

“Tas, ka vislielākais darba devēju skaits iesaka vidusskolu absolventiem studēt datorzinātnes, liecina arī par to, ka IKT nozarē ir akūts kvalificētu darbinieku trūkums un Universitātes absolventiem bezdarbs nedraud. Piezīmēšu, ka mūsu bakalaura programma jau 12 gadus ir akreditēta Eiropas līmenī. Programmā līdz ar Latvijas jauniešiem studē ārvalstnieki no vairāk nekā 20 valstīm, un jau trešo gadu īstenojam arī divu diplomu studijas sadarbībā ar Linkolnas Universitāti Lielbritānijā. Mēs augam un varam būt gandarīti, ka to atzīst arī darba devēji,” norāda Datorikas fakultātes prodekāns prof. Juris Borzovs.

Karjeras portāls Prakse.lv jau divpadsmito gadu veido darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPu, kas sniedz skolu absolventiem ieskatu, kur jaunietim apgūt izvēlēto profesiju. TOPa mērķis ir veicināt pārdomātu pamatskolu, vidusskolu un profesionālo mācību iestāžu absolventu tālākās izglītības un karjeras izvēli šovasar, ņemot vērā darba devēju viedokli. Šogad viedokli izteikuši 2700 darba devēji, kas ir 17 reižu vairāk nekā pirmajā TOPa tapšanas gadā.

Darba devēju ieteiktāko skolu un studiju TOPs tiek veidots, lai nodrošinātu jauniešiem nepastarpinātu informāciju par darba tirgu, palīdzot pamatskolu, vidusskolu un profesionālo izglītības iestāžu absolventiem šovasar izdarīt pareizo tālākās izglītības izvēli, kas rezultētos veiksmīgā karjerā.

TOPa veidošanā šogad piedalījies rekordliels skaits uzņēmumu, kas norāda uz darba devēju ilgtermiņa stratēģiju personāla piesaistē un vēlmi iesaistīties jauniešu karjeras izvēlē, veicinot ekonomisko attīstību Latvijā.

Darba devēju visaugstāko atzinību izpelnījās Rīgas Tehniskā universitāte, savukārt par visatzītāko studiju programmu kļuva Latvijas Universitātes bakalaura studiju programma “Datorzinātnes”.

TOPā visnovērtētākā studiju programma ir LU datorzinātņu programma. Pirmajā desmitniekā ir RTU datorsistēmu un būvniecības studiju programmas, LU apgūstamā studiju programma – “Komunikācijas zinātne”, SSE Riga studiju programma “Ekonomika un bizness”, BAT studiju programma “Uzņēmējdarbības vadība”, kā arī divas Juridiskās koledžas programmas “Tiesību zinātnes” un “Nekustamā īpašuma pārvaldīšana un apsaimniekošana” un divas BA studiju programmas – “Uzņēmējdarbības vadīšana” un “Finanses”.

Prakse.lv aicina jauniešus izglītības iestāžu izvēli balstīt uz racionālu pieeju un ieklausīties darba devēju ieteikumus, jo viņi ir tie, kuri spēj novērtēt izglītības iestāžu sagatavoto jauniešu profesionālo kvalitāti un atbilstību darba tirgum. Viņi ir tie, kuri spēj pateikt, no kurām izglītības iestādēm nāk labāk sagatavotie absolventi!

Detalizētus darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu un profesiju TOPa rezultātus iespējams aplūkot karjeras portālā Prakse.lv adresē www.prakse.lv/top

Uzņemšana Latvijas Universitātē sāksies 14. jūlijā. Pieteikties koledžas un bakalaura līmeņa studijām varēs gan elektroniski, izmantojot vienoto sistēmu portālā Latvija.lv, gan arī ierodoties uz vietas Universitātē. Vairāk informācijas par uzņemšanas kārtību LU tīmekļa vietnē.

Share