Ja tev svarīga ir pacientu aprūpe, atveseļošanās process, nav vienaldzīga saslimšanu prevencija, pacientu un sabiedrības izglītošana, tad sāc studijas Latvijas Universitātes (LU) programmā “Māszinības". Apgūsti teoriju un praksi, kas apvienojumā ar empātiju, dos iespēju pēc studijām sniegt nozīmīgu atbalstu un aprūpi pacientiem. Nekavējies un izmanto iespēju studēt bez maksas – uzņemšanai bakalaura līmenī 2023. gadā ir 620 budžeta vietu. Pieteikumu iesniegšana jau jūlijā!      

Studijās apgūsi ne tikai medicīnas zinātni, bet arī attīstīsi cilvēcisko saskarsmi un emociju vadību. Studiju programma sagatavo profesionālas, mūsdienu darba tirgus prasībām atbilstošas māsas, attīstot analītiskās spējas aprūpē, prasmes un kompetences patstāvīgi rīkoties dažādās aprūpes situācijās. Studiju programmā iegūsi arī starptautisku pieredzi, pateicoties ilgstošai sadarbībai ar Getingenes Universitāti (Vācija), Karolinskas Institūtu (Zviedrija), Tartu Universitāti (Igaunija). 

BAKALAURA LĪMEŅA STUDIJAS (pēc vidusskolas)  

Studijas nodrošina zinātnisku pamatu profesionālajai darbībai un veicina studējošo personības attīstību, ievērojot profesionālās ētikas prasības. Programma veicina māsu izaugsmi un sagatavo tālākām studijām maģistra līmenī. 

Pieteikties studijām varēs gan elektroniski (no 14.07.), gan arī ierodoties uz vietas jebkurā vienā no augstskolu uzņemšanas punktiem no 18. līdz 24. jūlijam plkst. 16.00. 

Elektroniskā pieteikšanās un pieteikuma apstiprināšana (Latvijas vidusskolu absolventiem no 2019. gada).  

Elektroniskā pieteikšanās un pieteikuma apstiprināšana klātienē

Pieteikšanās un pieteikuma apstiprināšana klātienē

STUDIJU TURPINĀŠANA "MĀSZINĪBĀS" (pēc medicīnas koledžas)

Medicīnas koledžu absolventi ar māsas kvalifikāciju mācības vēlākos studiju posmos var turpināt profesionālā bakalaura programmā "Māszinības", iegūstot profesionālā bakalaura grādu veselības aprūpē, kā arī kvalifikāciju "Vispārējās aprūpes māsa".  Pieteikšanās studijām norisinās klātienē LU Medicīnas fakultātē, Jelgavas ielā 3, ārpus vienotās uzņemšanas: no 5. jūlija līdz 14. jūlijam.

MAĢISTRA LĪMEŅA STUDIJAS 

Studiju programmas mērķis ir attīstīt studējošo profesionālās kompetences, zinātniski pētnieciskās prasmes, kā arī spēju kritiski izvērtēt un pielietot teorētiskās un praktiskās zināšanas māszinībās.  

Studijas sniedz padziļinātas zināšanas veselības aprūpes darba vadīšanā un organizēšanā, veicina māsu profesionālo izaugsmi un vairo intelektuālo potenciālu.  

Pieteikšanās maģistra studijām: 

LU absolventiem, sākot no 2003. gada, elektroniski LUIS  no 3. līdz 13. jūlijam.  

Citu augstskolu absolventiem, aizpildot elektronisko veidlapu no 3. līdz 14. jūlijam. 

Klātienē fakultātē pieņemšanas laikos no 3. līdz 14. jūlijam. 

Aktuālo informāciju par studiju programmām iespējams uzzināt vietnē gribustudet.lv, ar uzņemšanas kārtību var iepazīties LU mājaslapā.   

Studē drosmīgi – pievienojies Latvijas Universitātes saimei! 

Share

Related Content

Izjūti pasaules daudzveidību – studē humanitārās zinātnes!
12.07.2023

Izjūti pasaules daudzveidību – studē humanitārās zinātnes!

Iepazīsti sabiedrību un veido labāku nākotni – studē sociālās zinātnes!
11.07.2023

Iepazīsti sabiedrību un veido labāku nākotni – studē sociālās zinātnes!