NMPD brigādes darba demonstrējums
Foto: Rīgas Medicīnas koledža

Latvijas Universitātes (LU) Rīgas Medicīnas koledža (RMK) 27. maijā aizvadīja otro Atvērto durvju dienu, kur ikvienam pasākuma apmeklētājam bija iespēja uzzināt vairāk par koledžas īstenotajām studiju programmām studiju virzienā “Veselības aprūpe”, iepazīt studiju vidi un iemēģināt arī savu roku kādā no piedāvātajām profesijām.

LU RMK sadarbībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvjiem interesentus iepazīstināja ar neatliekamās medicīnas brigādes automašīnu un tās aprīkojumu, kā arī sniedza iespēju iepazīties ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militāro medicīnas automašīnu un uzzināt vairāk par mediķu karjeras iespējām bruņotajos spēkos. Tāpat visas dienas garumā apmeklētājiem bija iespēja iesaistīties dažādās simulāciju laboratorijās.  

Atbilstoši ārsta palīga profesijas standartam no 2023./2024. akadēmiskā gada LU RMK tiks īstenota militārā apmācība, līdz ar to koledža aktīvi iesaistīsies visaptverošajā valsts aizsardzības sistēmā.

Īpašu paldies koledža saka NBS un NMPD pārstāvjiem par iesaisti un pateicamies visiem apmeklētājiem par izrādīto interesi!

Share

Related Content

LU Rīgas Medicīnas koledžu absolvē pirmie optometrista asistenti
02.02.2023

LU Rīgas Medicīnas koledžu absolvē pirmie optometrista asistenti