No kreisās: iniciatīvas “Misija Nulle” idejas autore, SCHWENK Latvija valdes locekle, Personāla un administrācijas direktore Linda Šedlere un Latvijas Universitātes administrācijas vadītājs Dr. sc. administr. Andris Sarnovičs. Foto: BalticPictures.lv.

Starptautiskajā darba aizsardzības dienā Latvijas Universitāte kopā ar 27 citiem atbildīgiem darba devējiem un uzņēmējiem pievienojās sociālajai iniciatīvai “Misija Nulle” un parakstīja hartu, apliecinot mērķi ieviest un ievērot darbības principus, kuru centrā ir cilvēks, tā veselība un drošība. No Latvijas Universitātes puses hartu parakstīja administrācijas vadītājs Dr. sc. administr. Andris Sarnovičs.

Iniciatīvas “Misija Nulle” mērķis – padarīt veselību un drošību par uzņēmuma prioritārajām vērtībām gan ikvienā pamatdarbības posmā, gan mijiedarbībā ar sabiedrību, mazinot darbā un ar to saistīto ārējo apstākļu rezultātā bojāgājušo skaitu, būtiski samazinot arī nelaimes gadījumu skaitu darba vietās, tiecoties uz nulli un preventīvi ieviešot pasākumus darbinieku veselības aizsardzībai un saglabāšanai.

Pirms gada, 28. aprīlī, uzsāktā sociālā iniciatīva “Misija Nulle” apvieno jau teju 80 darba devējus Latvijā no dažādām nozarēm – ražošanas, metālapstrādes, būvniecības, enerģētikas, loģistikas, dažādu pakalpojumu, mazumtirdzniecības, atkritumu apsaimniekošanas, izglītības, finanšu un citām, kā arī darba devējus pārstāvošas organizācijas un valsts pārvaldes iestādes. Kopā šie darba devēji ikdienā veido ietekmi uz teju 34 tūkst. darbinieku, kas ir aptuveni 4% no Latvijā nodarbinātajiem. Misija Nulle veicina darba devēju, darbinieku, atbildīgo institūciju un organizāciju sadarbību un izrietoši sabiedrības izpratnes maiņu, lai Latvijā veselības un drošības kultūru stiprinātu un uzlabotu.

Iniciatīvas “Misija Nulle” ierosinātāja būvmateriālu ražotāja SCHWENK Latvija valdes locekle, Personāla un administrācijas direktore Linda Šedlere uzsver, ka Latvija nemainīgi gadu no gada atrodas to Eiropas Savienības dalībvalstu topā, kurās ir visaugstākais darbavietā un citu ārējo faktoru ietekmē dzīvību zaudējušo cilvēku skaits. Lai panāktu pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā, kura pieņem un ciena drošas uzvedības vadītas sociālās normas, nepieciešams spēcīgs grūdiens, lai ietekmētu lielākās sociāli aktīvās Latvijas sabiedrības daļas uztveri un domāšanu. Darba devēji ir un var kļūt par pārmaiņu veidotājiem šīs problēmas risināšanā, ieviešot atbildīgu darba praksi un stiprinot spēcīgu drošības kultūru uzņēmumos. Darba devēji kā sociālie partneri var pozitīvi iedarboties uz saviem darbiniekiem, kuri kā sabiedrības locekļi var kļūt par drošības kultūras vēstnešiem savās kopienās.

Darba devēju saraksts, kuri pievienojušies Misijai Nulle pieejams http://www.misijanulle.lv/lv/harta-un-dalibnieki.

Iniciatīvas “Misija Nulle” ierosinātājs SCHWENK Latvija ir vadošais būvmateriālu ražotājs Latvijā, kas klientiem piedāvā augstvērtīgu cementu, minerālmateriālus, transportbetonu un betona segumu risinājumus. SCHWENK Latvija nodarbina vairāk nekā 350 cilvēku un vairāk nekā 600 apakšuzņēmēju darbinieku. Veselība un drošība ir SCHWENK Latvija būtiskākā vērtība. Uzņēmums nemitīgi strādā, lai veselības un drošības kultūru iedzīvinātu ne tikai darba vidē, bet arī ārpus tās. Lai tā ir ne tikai uzņēmuma vērtība drošai darbībai, bet katra individuālā vērtība drošai dzīvei.

Iniciatīvas “Misija Nulle” darbībai un aktualitātēm var sekot līdzi tās tīmekļvietnē www.misijanulle.lv / www.missionzero.lv un kontos sociālajos medijos.

 

Share