Ceturtdien, 27. aprīlī, LU Dabas mājas teritorijā, norisinājās LU Sporta centra un LU Studentu padomes rīkotais “Studentu jandāliņš”, kurā tika ietverts arī “Studentu kausa” fināls.

Šajā pasākumā dalībniekiem bija iespēja piedalīties dažādās interesantās stacijās, kurās noderēja gan precizitāte, gan ātrums. Studentu komandas reģistrējās gan iepriekš, gan klātienē, pasākuma norises laikā. “Studentu jandāliņā” piedalījās vairāk kā 100 dalībnieku, kuri pašizveidotās komandās, no dažādām LU fakultātēm cīnījās par sponsoru sarūpētajām balvām. Komandām bija jāpiedalās sešās aktivitātēs un jāuzrāda pēc iespējas labāks rezultāts katrā no tām. Aktivitātes bija dažādas un katrā bija iespēja pārbaudīt spēkus dažādās fiziskajās īpašībās. Riņķu mešanā un šaušanā mērķi ar  “NERF” ieročiem katrs dalībnieks varēja pārbaudīt savu precizitāti, gokarta trasē ātrumu, spēku un izturību, “Mīnu laukā” varēja trenēt atmiņu un komandas darbu, bet stafetēs savu ātrumu, izturību un atjautību.

Komanda ar labāko rezultātu katrā stacijā par konkrēto aktivitāti ieguva 1 punktu, komanda ar otro labāko rezultātu 2 punktus, komanda ar trešo labāko rezultātu ieguva 3 punktus u.t.t. Šajā pasākumā ar vērtīgām balvām tika gan katras aktivitātes labākā rezultāta īpašnieks, gan arī kopvērtējuma līderi. Kopvērtējumā uzrādītie rezultāti visās stacijās tika sasummēti, tādejādi noskaidrojot arī labākās komandas kopvērtējumā.

1. vietu Studentu jandāliņā izcīnīja komanda "Špļāviens no slēpņa";

2. vietā ierindojās komanda "Fizmati";

3. vietā "Rīga - Metta 4:0".

Studentu jandāliņa godalgoto vietu ieguvēji tika apbalvoti ar sponsoru sagādātajām balvām - 1. vieta saņēma 50 eiro dāvanu karti no PBtelpas, enerģijas četrpakas no Redbull, dāvanu kartes no Probasketball un Rimi Olimpiskā centra;

2. vietas ieguvēji saņēma dāvanu karti no Escapetown un Siguldas futbolgolfa parka;

3. vietas ieguvēji saņēma dāvanu kartes no Probasketball un Lemongym.

Studentu jandāliņa ietvaros notika arī studentu kausa fināls, kurā notika divu spēcīgāko komandu duelis par “Studentu kausa 2023” uzvarētāja titulu.

Par čempionu titulu cīnijās komandas "Dora the explorers" un "Nav problēmu”.

Abas komandas šī mācību gada laikā bija piedalījušās kādā no LU Sporta centra un LU Studentu padomes rīkotajiem pasākumiem, tāpēc lielajā finālā cīnījās par galveno balvu – braucienu uz Līvu akvaparku.

Sīvā cīņā uzvaras laurus tomēr plūca komanda "Dora the explorers", kuri balvā saņēma Līvu akvaparka dāvanu karti, dāvanu karti no Playoff arēnas, studentu kausu un Rimi OC dāvanu kartes. 2. vietā šoreiz ierindojās "Nav problēmu”, kuriem dāvinājām 50 eiro dāvanu karti no PBtelpas un dāvanu karti no Lemongym.

Kopumā pasākums norisinājās pozitīvā un sportiskā gaisotnē ar emocijām pilnu devu. Pasākumā tika saliedēti gan studenti, gan kursabiedri savā starpā un visnotaļ laiks tika pavadīts aktīvi. Šo apliecina arī pašu studentu sniegtie komentāri par pasākumu:

“Super pasākums, pozitīva atmosfēra un labi pavadīts laiks!” (Annika)

“Labi pārdomāts pasākums. Varēja kārtīgi izsmieties pildot uzdevumus un netrūka sacentsību gara. Jutu, ka saliedējāmies, ne tikai komanda, bet arī kā kursabiedri. Noteikti šādu pasākumu apmeklētu velreiz!” (Alise R.)

“Kopumā man pasākums patika. Gokarta trasē vairākas komandas gribēja izbraukt arī pēc rezultātu uzstādīšanas. Vispārīgi arī citas stacijas bija interesantas un aktīvas.” (Ernests)

Organizatori saka vēlreiz LIELU paldies visiem dalībniekiem un atbalstītājiem – Lemongym, Redbull, intervals.lv, PBtelpa, Siguldas ZOO, Siguldas Futbolgolfa parkam, Playoff arēnai, RIMI OC, Pro basketball, Escape town, Zaķumuižai un Riga Kayaking.

Share