Ruta Grēviņa LU senioru jubilāru sveikšanas pasākumā. © Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Latvijas Universitātes (LU) Senioru klubs darbojas LU Sociālā dienesta vadītājas Astras Kravčenko paspārnē, esot saziņā un rūpējoties par LU pensionētajiem darbiniekiem. Marta nogalē pēc garajiem ziemas mēnešiem bija atkalredzēšanās – senioru kopā sanākšana un jubilāru godināšana. Jubilāru pulkā bija arī Ruta Grēviņa, bijusī LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes docente, Senioru kluba biedre kopš 2009. gada.

Ruta Grēviņa ar pateicību atskatās uz Senioru klubā pavadīto laiku: “Jau 14 gadus darbojoties LU Senioru klubā, vēlos izteikt pateicību par šo lielisko iespēju, kas dod iespēju justies piederīgai savai fakultātei un Universitātei. Ko šajos gados esmu guvusi, grūti izteikt vārdos, – tās ir jaunas zināšanas, emocionāli pārdzīvojumi, redzesloka paplašināšana.

Pēdējos gados īpaši jāatzīmē ekskursijas pa Vidzemi, Kurzemi un Latgali kopā ar ērģelnieci Ilonu Birģeli un dziedātāju Ilzi Grēveli-Skaraini. Tajās iepazinām novadu baznīcu un ērģeļu vēsturi, noklausījāmies skaistus koncertus. Apmeklējot zemnieku saimniecības, esam pārliecinājušies par uzņēmīgu cilvēku darba rezultātiem, guvuši jaunu pieredzi saviem dārza darbiem, kā arī nogaršojuši lauku labumus.

Jaunas zināšanas un vērtīga pieredze gūta lekcijās. Spilgti atmiņā palikusi tikšanās ar animācijas filmu režisori Rozi Stiebru, gastroenterologu profesoru Anatoliju Danilānu, emeritēto profesori Sigmu Ankravu , kardioķirurgu Romānu Lāci un vairākiem citiem savas jomas profesionāļiem – entuziastiem. Šie pasākumi vērtīgi arī tāpēc, ka tā ir iespēja satikties ar bijušajiem kolēģiem un būt senioru sabiedrībā.

Aizkustinoši vienmēr bijuši jubilāru sveikšanas svinīgie pasākumi. Man personīgi neaizmirstams būs šī gada 29. marts, kad biju jubilāru pulkā. Kā katru reizi, pasniedzot jubilāriem LU rektora apsveikumu, pasākuma vadītāja  A. Kravčenko ikvienam veltīja īpašus vārdus un raksturoja viņa devumu darba gados Universitātē. Protams, sirdi sildīja arī sarūpētais muzikālais priekšnesums.”

R. Grēviņa izsaka pateicību LU vadībai, LU Fondam un sponsoriem, Astrai Kravčenko, Olgai Piževskai, Dzintrai Keišai, Andrejam Rudzītim un visiem citiem, kuri pieliek savu roku, lai padarītu krāsaināku un pilnvērtīgāku senioru dzīvi.

Share