Ēnu diena Latvijas Universitātē. Centrā LU fotogrāfs Toms Grīnbergs ar saviem ēnotājiem. Foto: Gundega Knipše

Šogad Ēnu diena norisināsies 5. aprīlī, tāpēc aicinām Latvijas Universitātes darbiniekus aktīvi pieteikties pasākumam, aizpildot pieteikuma anketu līdz 7. martam, un jau aprīļa sākumā iepazīstināt “savas ēnas” – skolēnus – ar savu profesiju, darba pienākumiem un ikdienu kopumā.

Gatavojoties Ēnu dienai, jāņem vērā vairāki aspekti.

  • Visiem interesentiem līdz 7. martam jāaizpilda pieteikuma anketa: https://ej.uz/LUenudiena2023.
  • Plānojiet Ēnu dienu klātienē 4–6 stundas (pēc rīkotāju ieteikuma – Ēnu diena būtu jāsāk ap plkst. 9.00).
  • Pievērsiet uzmanību savai Ēnu dienas programmas izveidei, lai ēnotājs zinātu, kas viņu šajā dienā sagaida. Aicinām iepazīstināt ēnotājus ar iestādi kopumā, ar darba pienākumiem ikdienā un mēneša griezumā; kā arī par izglītību, kāda nepieciešama, lai strādātu attiecīgajā amatā, un kur to var apgūt.
  • Svarīgi būtu padomāt arī par pusdienām un kafijas pauzi (vai tiks nodrošinātas), norādot par to arī skolēniem.
  • Sūtot informāciju skolēniem, jāatceras norādīt arī par to, kā nokļūt ēnošanas vietā, un, dodoties mājup, kā nokļūt līdz, piemēram, autoostai vai dzelzceļa stacijai.
  • Vēl būtisks aspekts ir apliecinājumu sagatavošana. Apliecinājums būs jāizdrukā un pasākuma laikā jāpapildina ar komentāriem un atziņām par Ēnu dienu un dalībnieku. Šo apliecinājumu skolēns tālāk varēs pievienot savam CV, kā arī tā būs kā attaisnojoša zīme skolā.
  • Svarīgi! Tā kā no 2018. gada 25. maija spēkā stājās Vispārīgo datu aizsardzības regula, tad Ēnu devējiem, lai varētu Ēnu dienas laikā fotografēt, kā arī saņemt informāciju no ēnotājiem, ir nepieciešams skolēnu aizpildīts pieteikums dalībai Ēnu dienai. Tādēļ aicinām Ēnu devējus sazināties ar saviem apstiprinātajiem ēnotājiem un lūgt iesūtīt vecāku aizpildītu datu apstrādes formu.

Aicinām LU darbiniekus aktīvi iesaistīties Ēnu dienā!

 

Share