Konferencē “No pagātnes uz nākotni”

26. novembrī LU Mazajā aulā notika Latvijas Skolu muzeju biedrības 110. gadadienai veltīta konference “No pagātnes uz nākotni”.

Pasākumā piedalījās LU Personālvadības departamenta Sociālā dienesta vadītāja Astra Kravčenko, bijušā Pedagoģijas vēstures muzeja (1990–2018) vadītāja prof. emeritus Aīda Krūze, kā arī LU seniori, kurus interesē vēstures tematika. Biedrības vadītājas Inetas Amoliņas uzrunai sekoja A. Krūzes referāts “Ieskats Latvijas Universitātes un Skolu muzeju biedrības sadarbībā”, jo kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas daudz kopā paveikts, lai veidotu LU Pedagoģijas vēstures muzeju, Rīgas Skolu muzeju, kā arī atjaunotu Skolu muzeju biedrības darbību. Fotogrāfijas un materiāli, kas tagad glabājas LU Muzejā, apliecina dažādus pasākumus un sadarbības formas: pētniecība un rakstu sērijas “Laikmets un personība” izdošana (2000 – 2015); Rīgas Domskolas 800. gadadienai veltītās konferences organizēšana un rakstu krājuma publicēšana (2011); Jāņa Grestes piemiņas pasākumi; kapu apmeklējumi un pedagogu atdusas vietu apkopšana u. c.

Ar lielu interesi klātesošie noklausījās Okupācijas muzeja biedrības biedra Valtera Nollendorfa stāstījumu “No idejas līdz realizācijai. Latvijas Okupācijas muzeja Nākotnes nama stāsts”, Latviešu kopības Vācijā priekšsēdētājas Aijas Ebdenas referātu “Minsteres Latviešu ģimnāzijas stāsts un personības”, kā arī vairāku skolu muzeju vadītāju pieredzes stāstus par skolu vēstures izpēti un muzejpedagoģisko darbu.

Share