Trešdien,16.novembrī, tika aizvadīts LU Lāčplēša crossfit čempionāts, kurā tika noskaidroti LU spēcīgākais students un studente.

LU Lāčplēša crossfit čempionāts norisinājās LU BVEF sporta zālē. Sacensību dalībniekiem bija sevi jāpierāda 4 stacijās. Pirmajā stacijā bija jāveic 400m (sievietēm)/500m(vīriešiem) airēšana uz trenažiera un pēc distances veikšanas, atlikušajā laikā jāizdara pēc iespējas vairāk lēcieni pāri trenažierim. Otrajā stacijā dalībniekam bija jāveic 10x kāju celšana pie stieņa un tad jāveic 10 lēcieni uz kastes. Uzdevums bija 3 minūšu laikā veikt šo vingrinājuma kompleksu pēc iespējas vairāk reizes. Trešās stacijas vingrojumu kompleksā ietilpa 5x pievilkšanās + 10x atspiešanās + 15x pietupieni ar palēcienu.  Ceturtajā noslēdzošajā stacijā dalībniekiem bija jāveic 15x svaru bumbas raušana līdz zodam un 10x pievilkšanās ar TRX sitēmu. Līdzīgi kā otrajā stacijā, arī trešajā un ceturtajā stacijā uzdevums bija 3 minūšu laikā veikt šo vingrinājuma kompleksu pēc iespējas vairāk reizes un trīs minūšu beigās tika skaitīts kopējais vingrinājumu izpildīto reižu skaits.

Sieviešu kategorijā LU spēcīgākās studentes titulu izcīnīja Enija Pļaviņa, bet LU spēcīgākā studenta titulu izcīnīja Kārlis Rozītis.

Enija pirmajā stacijā veica 400m airēšanas distanci un pēc tam spēja veikt vēl 80 lēcienus pāri trenažierim. Otrajā stacijā kopumā abus vingrinājumus izpildīja 101 reizi. Trešajā stacijā kopsummā veica 125 vingrinājumu atkārtojumus un ceturtajā stacijā veica 103 atkārtojumus.

Vīriešu konkurencē notika spraiga cīņa par pirmajām 3 godalgotajām vietām. Pirmās un otrās vietas ieguvējus šķīra tikai 0.5 punkti, bet trēšā vieta no otrās vietas atpalika tikai par punktu. 1.vietas ieguvējs Kārlis pirmajā stacijā veica 500m airēšanas distanci un pēc tam spēja veikt vēl 71 lēcienu pāri trenažierim. Otrajā stacijā kopumā abus vingrinājumus izpildīja 47 reizes. Trešajā stacijā kopsummā veica 121 vingrinājumu atkārtojumus un ceturtajā stacijā veica 85 atkārtojumus.

2.vietu ieguva Oskars Vanags un 3.vietā ierindojās Rūdis Burvāns.

Vīriešu un sieviešu kategoriju godalgoto vietu ieguvēji tika apbalvoti ar medaļām un suvenīriem no Latvijas Univeristātes.

Latvijas Universitāte lepojas ar spēcīgiem un aktīviem studentiem!

Share