Foto: Māris Greidāns

Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā trešo panākumu pēdējās četrās spēlēs izcīnīja mūsu basketbola komandas (BK) "Latvijas Universitāte" (LU) basketbolisti, kuri savā laukumā ar 73:59 pieveica FIBA Eiropas kausa dalībnieci "Parnu Sadam".

30. oktobrī BK LU aizvadīja mājas spēli pret "Parnu Sadam".  Pirmajā ceturtdaļā spēle ritēja punkts punktā un komandām bija grūti iegūt lielu punktu pārsvaru. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās par labu BK LU ar 19:18. Otro ceturtdaļu mūsējie sāka ar septiņu punktu izrāvienu, panākot 28:18, un vadības grožus vairs neatdeva. Trešajā ceturtdaļā punktu pārsvars mūsu komandai tikai pieauga. Trešās ceturtdaļas beigās rezultāts bija 60:47. Izšķirošajā ceturtdaļā mūsu spēlētāji parādīja raksturu un beigās noturēja 14 punktu pārsvaru, un uzvarēja spēli ar 73:59. Spēles pēdējās 7 sekundēs ar ātru un skaistu pretuzbrukumu izcēlās Rihards Aleksandrovs, kurš saņēma piespēli no Valtera Brieža un pēdējās spēles sekundēs trieca bumbu grozā no augšas, un pielika treknu punktu spēlei.

LU rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija komandas kapteinis Edvards Mežulis. Viņš realizēja 58% divpunktu metienu, kā arī izprovocēja deviņus pārkāpumus. Ar deviņiem punktiem talkā nāca Rihards Aleksandrovs, Gustavs Kampuss un Toms Skuja. LU tas bija trešais panākums pēdējo četru maču laikā, pirms tam pieveicot Rakveri un Valmieru, bet zaudējot Tartu vienībai. Jāpiemin, ka spēle norisinājās īpašās Helovīnu noskaņās. Skatītāji, kuri uz spēli bija ieradušies Helovīnu tērpos vai līdzi bija paņēmuši saldumus, varēja vērot spēli bez maksas. Mazākajiem atbalstītājiem bija iespēja apgleznot sejas. Spēles pauzēs skatītājus priecēja LU karsējmeiteņu īpašie priekšnesumi.

Paldies visiem, kuri mūs atbalsta gan klātienē, gan pie televīzijas ekrāniem!

Nākamā mājas spēle jau šosestdien, 5. novembrī, plkst. 15.00, kurā BK LU mērosies spēkiem ar Viimsi/Sportland.

Share

Related Content

BK "Latvijas Universitāte" mājas spēlē sagrauj igauņu klubu BC Tarvas
27.10.2022

BK "Latvijas Universitāte" mājas spēlē sagrauj igauņu klubu BC Tarvas

Studentu pārgājienā no Tukuma līdz Smārdes stacijai noieti 17km
25.10.2022

Studentu pārgājienā no Tukuma līdz Smārdes stacijai noieti 17km