Piedāvājam atskatu par pirmajām spēlēm LU 3x3 basketbola līgā.

Līgai ir pieteikušās 6 studentu komandas, kuras savā starpā sacentīsies par līgas čempionu titulu. Spēļu formāts ir neierasts– katra komanda nedēļā aizvada vienu spēli, kas ir sadalīta 3 setos, viena seta ilgums ir 8 minūtes. Katrs izspēlētais sets ir svarīgs, jo uzvaras/zaudējumi pēc setiem summējas un noteiks vietu sadalījumu kopējā turnīra tabulā. Katru nedēļu piedāvāsim mazu spēļu atskatu un svarīgākos līgas notikumus.

Rimbenieki vs LU LIONS 2:2 (9-10; 8-7; 10-10)

Šīs nedēļas interesantākā spēle bija tieši starp šīm komandām. Pirmo divu setu uzvarētāji tika noteikti setu izšķirošajā minūtē. Abas komandas, pirmajos divos setos izcīnija katra pa uzvarai. Trešajā jeb izšķirošajā spēlē nespēja noteikt savstarpēju uzvarētāju un nospēlēja neizšķirti - 10:10. Rimbenieku komandā rezultatīvākie bija Linards Bokalders ar 14 punktiem un Ričards Piternieks ar 12 punktiem. LU LIONS komandā Tomass Kalniņš bija izteikts līderis ar 20 punktiem.

Gandrīz pensionāri vs Karstums 0:3 (9-13; 4-9; 5-9)

Komanda ar nosaukumu “Karstums” ir veiksmīgi iesākusi sezonu ar trim pārliecinošām uzvarām pār “Gandrīz pensionāriem”. “Karstums” aizsardzība neļāva pretiniekam turēties līdzi un tik pat veiksmīgi, cik tika spēlēts aizsardzībā, tik arī tika spēlēts uzbrukumā. “Gandrīz pensionāri” komandas rezultatīvākie spēlētāji bija Hugo Vīksne-Sarkanais un Patriks ar gūtajiem 8 punktiem spēlē, bet uzvarētāju komandā rezultatīvākais spēlētājs bija Roberts Brože ar 17 gūtajiem punktiem spēlē.

Wannabe Warriors vs Mario Kafija&Zupiņa 2:1 (18-15; 4-20; 15-13)

Šīs nedēļas rezultatīvākās spēles norisinājās tieši starp šīm abām komandām, kurās vidēji spēlē tika gūti 28 punkti! Pirmājā spēlē “Wannabe Warriors” komandā spēles vidū veica izrāvienu ar precīziem 3 punktu metieniem un saglabāja vadību līdz spēles beigām. Šķietami pēc otrās spēles, kur “Mario Kafija&Zupiņa” ļoti pārliecinoši uzvarēja pretiniekus, bija izteikts kandidāts uzvarai arī trešajā spēlē, taču “Warriori” tik viegli nepadevās un izcīnīja uzvaru trešajā spēlē. “Wannabe Warriors” rezultatīvākais spēlētājs bija Matīss Laganovskis ar 15 gūtajiem punktiem spēlē, pretinieku komandas rindās rezultatīvākais spēlētājs, kas šobrīd arī ir izteikts līderis gūtajos punktos līgā, ir Roberts Grīnfelds ar 34 gūtajiem punktiem spēlē.

Nākamnedēļ gaidāmās spēles :

Rimbenieki vs Gandrīz pensionāri

LU Lions vs Wannabe warriors

Karstums vs Mario Kafija&Zupiņa

Ar spēļu kalendāru, komandu sastāviem un rezultātiem vari iepazīties šeit

Share