Publicitātes foto.

2022. gada februārī starp Latvijas Universitāti un nodibinājumu „Hospiss LV” parakstīts nodomu protokols par pirmā hospisa stacionāra izveidi Latvijā.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs, neatkarīgi no sociālā statusa vai ienākumu līmeņa, mūža izskaņu pelnījis pavadīt, saņemot kvalitatīvu aprūpi, tomēr, esošā veselības aprūpes un sociālo pakalpojumu sistēma, kā arī hospisa neesamība Latvijā, to nespēj nodrošināt, uzsver „Hospiss LV” pārstāvji.

Nodibinājums „Hospiss LV” ir pierādījis, ka izprot situāciju paliatīvās un hospisa aprūpes jomā Latvijā – sadarbībā ar Labklājības ministriju līdz 2023. gadam tiek īstenots pilotprojekts par hospisa aprūpes nodrošināšanu pacientu dzīvesvietā. Tomēr gan pasaules pieredze, gan ikdienas prakse apstiprina – hospisa stacionāriem ir būtiska loma mūsdienīgas veselības aprūpes sistēmā.

Noslēgtais nodomu protokols, apvienojot nodibinājuma komandas prasmes, zināšanas un pieredzi ar universitātes mācībspēkiem un resursiem, paredz sadarbību Latvijā pirmā hospisa stacionāra izveidē, hospisa vajadzībām atbilstošu speciālistu apmācībā un sociāli atbildīgu pakalpojumu sniegšanā, kā arī studentu iesaistīšanu brīvprātīgajā darbā.

Nodibinājums „Hospiss LV” dibināts 2019. gadā. Vairāk par nodibinājumu, tā mērķiem, rīkotajām akcijām un aktualitātēm iespējams uzzināt mājaslapā www.hospiss.lv.

Share

Related Content

Norisināsies Latvijā pirmais hospisa aprūpes diskusiju forums "Tiesības uz cieņpilnu nāvi"
16.03.2023

Norisināsies Latvijā pirmais hospisa aprūpes diskusiju forums "Tiesības uz cieņpilnu nāvi"

Latvijā pirmais diskusiju forums par hospisa aprūpi “Tiesības uz cieņpilnu nāvi”
08.03.2023

Latvijā pirmais diskusiju forums par hospisa aprūpi “Tiesības uz cieņpilnu nāvi”