Mūsu students, duālās karjeras sportists - Sandis Dzenītis 4. un 5.februārī startētēja divās sacensībās pēc kārtas – Kuldīgā un Valmierā, kur norisinājās trīssoļlēkšanas sacensības un Sportland kausa 3. posms.

4.februārī Sandis startēja Kuldīgā. Trīssoļlēkšanas sacensības ilgi netika rīkotas, tāpēc Sandis startēja šajās sacensībās, lai atgūtu sacensību pieredzi un pārbaudītu savas spējas.

    “ 4.februārī startēju sacensībās Kuldīgā. Šoreiz nācās piedalīties ārpus kārtas, jo vēlējos atgūt sacensību praksi trīssoļlēkšanā, tomēr sacensības trīssoļlēkšanā pieaugušajiem šajā laika posmā nekur netika rīkotas, tāpēc startēju U16 un U14 vecuma grupas sacensībās. Uz doto brīdi atgūstos no gandrīz 3 gadu ilgas traumas un cenšos atgriezties pie pilnā trīssoļa ieskrējiena (16-18 soļi), lai varētu pilnvērtīgi startēt Latvijas čempionātā 26.februārī. Šīs bija treniņsacensības, kas apstiprināja to, ka esmu atguvies no traumas un varu piedalīties trīssoļlēkšanas sacensībās, tagad jāturpina strādāt un jāgatavojas ziemas nozīmīgākajām sacensībām – Latvijas čempionātam telpās.”

5.februārī Sandis startēja Valmieras jaunajā manēžā, kur norisinājās Sportland kausa 3. posms. Šīs  sacensības pulcēja, spēcīgāko sportistu sastāvu 200m distancē Latvijā. Dalībnieku vidū bija ne tikai vairāki Latvijas izlases sportisti un kandidāti šajā disciplīnā, bet arī Lietuvas un Igaunijas spēcīgākie atlēti, tostarp Lietuvas sportists Gediminas Truskauskas, kurš pirms dažām nedēļām laboja Lietuvas 200m rekordu telpās.”

Sandis 200m sprinta distancē uzlaboja savu personīgo rekordu un savu startu vērtē labi, un ir gandarīts par sasniegto!

“Šajās sacensībās startēju 200m distancē, kas ir mana spēcīgākā skriešanas disciplīna pēc horizontālajām lēkšanas disciplīnām. Startēju pirmajā skrējienā, un tiku izlikts ar labāko rezultātu, līdz ar to sapratu, ka lielāko daļu distances, visticamāk, nāksies skriet vienatnē. Izdevās labs starts no blokiem un, izejot no pirmās virāžas, biju jau apsteidzis sportistu nākamajā celiņā. Turpmākā distances daļa noritēja veiksmīgi un galā sasniegts jauns personīgais rekords – 23.26 sekundes. Domāju, ka ar šo rezultātu pietiktu B finālam (5.-8.vieta), tomēr pat ar šādu rezultātu bija par maz. Sacensības noslēdzu 11. vietā 48 sportistu sastāvā. Savu startu vērtēju labi, jo vienmēr esmu apmierināts ar jauniem personīgiem rekordiem. Iespējams 200m skrējienu izvēlēšos arī Latvijas čempionātā, jo vēlētos noskriet ātrāk par 23 sekundēm. Kā jau iepriekš minēju, tagad priekšā grūtākais darbs – gatavošanās Latvijas čempionātam telpās, kas norisināsies 26. februārī.”

Vēlam daudz enerģijas un jaunus rekordus!

Share