No 2020. gada 1. decembra pētnieki no Latvijas Universitātes, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes, Pedagoģijas zinātniskā institūta ir uzsākuši darbu pie Erasmus+ projekta Nr. 2020-1-FI01-KA203-066572 “Atbalsts iekļaujošās izglītības principu izstrādei augstākajā izglītībā” (Designing and supporting inclusive practices in Higher Education).

Šobrīd projektā ir izstrādāta mājas lapa, kur informācija būs atrodama vairākās valodās, tai starpā arī latviski. Mājas lapu var atrast šeit: https://inclusivehe.eu/en/

Ir izstrādāts iekļaujošas augstākās izglītības izvērtēšanas instrumentu kopums (https://inclusivehe.eu/en/toolkit), lai palīdzētu augstākās izglītības iestādēm, administratoriem un politikas veidotājiem izstrādāt un uzraudzīt iekļaujošas politikas un praksi. Rīku komplekts sastāv no sešiem rīkiem, un tos ieteicams izmantot sekojošā secībā:

  1. Iekļaujošas augstākās izglītības ietvars un indikatori, lai sniegtu pārskatu par uz pētniecību balstītu labo politiku un praksi augstākajā izglītībā.
  2. Iekļaujošās augstākās izglītības kontrolsaraksts, lai novērtētu iekļaujošās politikas un prakses pašreizējo stāvokli augstākās izglītības iestādē.
  3. Infografika pārdomām par iekļaujošu politiku un praksi augstākās izglītības iestādē.
  4. Iekļaujošas augstākās izglītības SVID analīze, lai noteiktu augstākās izglītības iestādes iekļaujošās politikas un prakses stiprās un vājās puses.
  5. Stratēģijas darblapa iekļaujošas politikas un prakses stratēģijas veidošanai augstākās izglītības iestādē.
  6. Iekļaujošas augstākās izglītības datu bāze ar labām politikām un praksi, lai gūtu ieskatu par iekļaujošām darbībām, kas veiktas augstākās izglītības iestādēs visā Eiropā.

Projekta vadošais partneris ir ÅBO Akademi (Somija), un iesaistīti partneri no Beļģijas (European Universities Continuing Education Network), Kipras (Centre for Advancement of Research and Development in Educational Technology Ltd. Cardet un Innovade Li Ltd), Rumānijas (Universitatea din Pitesti) un Latvijas (Latvijas Universitāte).

Latvijas Universitātē projektu koordinē prof. Linda Daniela un piedalās eksperte Dina Zveja.
Projekta kopējais budžets ir 250 660,00 EUR.

 

Share

Related Content

Programmu “Pedagoģija darbam ar pieaugušajiem” apguvis 51 interesents
07.02.2022

Programmu “Pedagoģija darbam ar pieaugušajiem” apguvis 51 interesents