Ceturtdien, 16. decembrī, plkst. 14.00 pēc Latvijas laika sāksies vebinārs (tiešsaistes seminārs) par programmas “Apvārsnis Eiropa” (Horizon Europe) Vēža misiju Baltijas valstu kontekstā (Conquering cancer – mission possible: coordination of actions in Baltic States). Tajā uzstāsies arī Latvijas Universitātes (LU) Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta (KPMI) direktors un Eiropas Vēža misijas padomes pārstāvis prof. Mārcis Leja.

Pasākums ir paredzēts ieinteresētajām pusēm, kuras plāno piedalīties programmas “Apvārsnis Eiropa” Vēža misijas aktivitātēs. Vebināra viesi no Eiropas Komisijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas nacionālajām iestādēm, vēža pētniecības institūcijām, jaunuzņēmumiem un NVO iepazīstinās ar galvenajiem programmas “Apvārsnis Eiropa” vēža izpētes aspektiem. Dalībnieki pārrunās iespējamo pienesumu Vēža misijai un tās ieviešanas koordināciju Baltijas valstu reģionālajā līmenī.

Programma “Apvārsnis Eiropa ir programmas “Apvārsnis 2020” turpinājums, tās kopējais budžets no 2021.-2027. gadam būs 95,5 miljardi eiro. Programma darbosies līdz 2027. gadam, palīdzot ES dekarbonizēt rūpniecību, ieviest inovācijas un sagatavoties turpmākajām pandēmijām, nostiprinot veselības aprūpes sistēmas.

Share