26. novembrī Rīgā hibrīda formātā (gan klātienē – epidemioloģiski drošā vidē, gan attālināti) norisināsies nozīmīgs starptautisks pasākums “Health Data Summit Riga 2021”. To organizē Veselības ministrija un Nacionālais veselības dienests sadarbībā ar Amerikas Tirdzniecības palātu Latvijā.

Covid-19 pandēmijas ietekmē ir aktualizējies jautājums par iespējami ātru veselības aprūpes sistēmas digitalizēšanu, kā arī tādu risinājumu ieviešanu, kas varētu uzlabot visas nozares darbību. Samita laikā galvenā uzmanība tiks pievērsta uz pacientu orientētai aprūpei. Notiks diskusijas par to, kādus uzlabojumus veselības aprūpes jauninājumi var sniegt pacientiem un ārstiem, padarot esošās sistēmas efektīvākas.

Paredzēts, ka pasākumu atklās Latvijas veselības ministrs Daniels Pavļuts, bet piedalīsies arī Dānijas veselības ministrs Magnuss Heunike (Magnus Heunicke), korporācijas “Intel” veselības un dzīvības zinātņu globālais mākslīgā intelekta vadītājs Prašants Šahs (Prashant Shah) un daudzi starptautiski atzīti eksperti, un uzņēmumu pārstāvji. Būtisks ir Latvijas Universitātes lektoru īpatsvars – ar prezentācijām samitā uzstāsies Latvijas Universitātes Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta, Medicīnas fakultātes un Datorikas fakultātes lektori.

Pasākumam nav noteikta dalības maksa, to varēs skatīties jebkurš interesents. Vērot pasākumu iespējams tiešsaistē gan samita mājaslapā, gan samita Facebook kontā, kā arī portālā Tvnet.

Share