LU profesors Andris Rubins. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

2021. gada 17.–19. septembrī Kauņā, Lietuvā, norisinājās 17. Baltijas Dermatovenerologu qsociācijas (BADV) kongress, kurā piedalījās Latvijas Universitātes (LU) profesori Andris Rubins un Silvestrs Rubins.

Kongresa atklāšanā uzrunas teica Lietuvas Veselības ministrs Dr. Arunas Dulkys, Lietuvas Veselības zinātņu universitātes rektors prof. Rimantas Benetis, BADV prezidents, profesors Andris Rubins, Lietuvas Veselības zinātņu universitātes Kauņas klīnikas ģenerāldirektors prof. Renaldas Jurkevicius  un kongresa prezidente, profesore Skaidra Valiukevičiene.

Kongresā notika deviņas plenārās sesijas, kurās uzstājās 63 lektori par dažādam ādas un seksuāli transmisīvo slimību aktuālajām tēmām, lielu uzmanību pievēršot atopiskajam dermatītam, sarkanajai vilkēdei Limfomai, hidradenītam, aknei, rozācijai, ādas audzējiem, melanomai, ādas lāzerterapijai, kā arī Covid-19 un tā izpausmēm ādā.

Plenārsesijās no Latvijas Universitātes uzstājās profesori Andris Rubins (Atopiskā dermatīta terapija 2021. gadā) un Silvestrs Rubins (Subkutānā sarkanā vilkēde).

Tika noorganizēti arī pieci apmācības semināri jauniem ārstiem un rezidentiem par STS diagnostiku un ārstēšanu un estētisko dermatoloģijas iespējām.

Liela uzmanība plenārās lekcijās un kompāniju simpozijos tika  pievērsta jaunām iespējām ārstēt ādas saslimšanas ar bioloģiskiem medikamentiem (Dupilumab, Ixekizumab, Risankizumab, Secukinumab, Alefacept u.c.), kā ari ādas infekciozām saslimšanām un STS un to diagnostikas jautājumiem.

Kopā kongresā piedalījās 290 dalībnieki (162 klātienē , bet 128 attālināti, Zoom platformā) no 17 dažādām valstīm, tai skaitā no ASV, Japānas, Krievijas, Vācijas, Polijas, Ukrainas, Zviedrijas, Čehijas un citām, protams, ieskaitot arī visas trīs Baltijas valstis.

Pilnu kongresa programmu un tēzes var aplūkot mājaslapā: http://www.BADV2021Kaunas.org

Tāpat kā 16. BADV kongresā, arī šogad kongresā varēja piedalīties gan klātienē, gan attālināti.

Nākošais BADV kongress notiks 2022. gada septembrī, Rīgā.

Share