Latvijas Universitātes (LU) Starpnozaru izglītības inovāciju centrs (SIIC) trešdien, 18. augustā, organizē konferenci dabaszinātņu, matemātikas, inženierzinātņu un tehnoloģiju skolotājiem, kur šī gada tēmā tiek izcelta STEM skolotāju atbalsta nozīmība izglītībā.

Konferencē tiks runāts par skolotāju un mācīšanas tiešo ietekmi uz rezultātu. Tiks iezīmēti iespējamie risinājumi pretrunai, kas rodas sabiedrības gaidās pēc kvalitatīvas STEM izglītības, tai pat laikā saskaroties ar nepietiekamu ieguldījumu profesijā un ilgstošu skolotāju deficītu.

Diskusijā pārrunās skolotāja tālākos soļus, saņemot diagnosticējošā darba rezultātus un viesistabā varēs dzirdēt pieredzes stāstus, kā ieraudzīt katru skolēnu, mācoties STEM. Konferences otrajā daļā būs iespēja piedalīties LU SIIC ekspertu vadītās darbnīcās un iepazīties ar skolotāju mācīšanas prakses piemēriem, kā arī uzzināt par aktualitātēm jaunā mācību satura kontekstā, ar ko iepazīstinās projekta Skola2030 eksperti.

Ar konferences programmu var iepazīties LU SIIC tīmekļa vietnē.

Konference notiks tiešsaistē. Pirmo dienas daļu interesenti varēs vērot, izmantojot LU tiešraides kanālu, savukārt, otrā daļa paredzēta reģistrētajiem dalībniekiem dalībai domu apmaiņā kopā ar LU SIIC un sadarbības partneriem.

Konferences organizē LU SIIC sadarbībā ar LU fakultātēm, Valsts izglītības satura centru, Latvijas Bioloģijas skolotāju asociāciju, Fizikas skolotāju asociāciju, Matemātikas skolotāju apvienību, Ķīmijas skolotāju asociāciju, Latvijas Ģeogrāfijas biedrību.

Share

Related Content

Skolotāju metodiski praktiskā DZMIT konference
04.08.2021

Skolotāju metodiski praktiskā DZMIT konference

Pieredzes apmaiņas seminārs par meiteņu izcilības veicināšanu STEM jomā
14.05.2021

Pieredzes apmaiņas seminārs par meiteņu izcilības veicināšanu STEM jomā