LU profesionālās maģistra studiju programmas "Konferenču tulkošana" 2021. gada absolventi fotokolāžā

Studijas Latvijas Universitātē mums deva ļoti daudz! Esam no sirds pateicīgi ikvienam, kas šo divu gadu laikā pielika savu roku, lai ievirzītu mūs pareizajās sliedēs. Paldies par atbalstu, iedrošinājumu, pamatotu kritiku un pamudinājumu – tas mums palīdzēja noiet šo ceļu un kļūt par diplomētiem tulkiem. Vēlaties zināt, kā mums gāja? Lūk, šādi!

Esiet sveicināti videospēlē “Maģistra līmenis”! Mēs atrodamies uz kuģa “LU”, un ir laiks sākt! Katrai komandai ir savi uzdevumi, bet mērķis visām ir viens  atrast karjeras atslēgu. Pie komandas “Kons-sim-int”* trapa pulcējas 18 gribētāji, bet pirmo spēka pārbaudi visi neiztur. Uz starta līnijas redzam 13 dalībniekus.

Vispirms viņiem jāuzvar Olivera Kromvela rēgs un jāatšķetina Henrija VIII paplašinātās ģimenes pavedieni, nosakot noziedzīgo nodarījumu smagumu un piemērojot pārdzīvojušajam laulātajam atbilstošas kompensācijas. Komandas dalībniekiem saziņai jāapgūst valodas šifrēšana un atšifrēšana zibenīgos tempos. Dažiem notikumu gaita ir par spraigu, un viņi padodas. Taču pārējos dalībniekus gaida nākamais uzdevums  dzejas lasījumi trīsgalvainajam pūķim. Viena no pūķa galvām, lejupejošo intonāciju ieaijāta, strauji krīt lejup, sarūpējot komandai papilduzdevumu  attālinātu tūlītējo pasākumu demonstrāciju atbilstoši pirmās palīdzības labajai praksei. Neticami, bet viņiem izdodas!

Atlicis vēl tikai pēdējais pārbaudījums akadēmiskais labirints. Brīžam ejas ir platas un gludas, brīžam tās atgādina mežonīgus Amazones džungļus. Vieni komandas dalībnieki ieklīst blakusejās, kamēr citi ar laika mašīnu aizceļo vismaz uz mezozoju. Smilšu pulkstenis rāda, ka laiks tūdaļ būs beidzies, taču līdz ar pēdējiem smilšu graudiem seši spēcīgākie “Kons-sim-int” dalībnieki izlien no labirinta. Karjeras atslēga ir rokā!

*Consecutive, simultaneous, interpreting [no angļu. val. - konsekutīvā (secīgā), sinhronā un interpretīvā tulkošana]

Share

Related Content

Studēt anglistiku un biznesu – lieliska iespēja sagatavoties starptautiskai darba videi
12.07.2021

Studēt anglistiku un biznesu – lieliska iespēja sagatavoties starptautiskai darba videi