Laika posmā no 24. līdz 27. jūnijam Polijas pilsētā Poznaņā norisinājās Eiropas U23 čempionāts smaiļošanā un kanoe airēšanā, kurā piedalījās Latvijas spēcīgākie smaiļotāji un kanoe airētāji, tostarp arī Latvijas Universitātes BVEF fakultātes students Ansis Grišāns, kurš Latviju pārstāvēja 200 metru distancē kanoe airēšanā U23 vecuma grupā.

Eiropas Junioru un U23 smaiļošanas un kanoe airēšanas čepionātā piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku no 25 valstīm. Kanoe airēšanā U23 vecuma grupā 200 metru distancē bija pieteikušies 18 sportisti.

Sacensības sākās ar priekšbraucieniem 25. jūnijā. Katrā priekšbraucienā startēja 9 sportisti, kuri cīnījās par pirmajām 3 vietām savā braucienā, lai automātiski kvalificētos A finālam. Latvijas Universitātes students Ansis Grišāns priekšbraucienā startēja veiksmīgi un ar laiku 40.643 sekundes izcīnīja trešo vietu, tādejādi automātiski tiekot finālā un iztiekot bez pusfināla brauciena.

27. jūnijā plkst. 17.22 pēc Latvijas laika sākās fināls, kurā startēja 9 spēcīgākie sportisti. Ansis Grišāns finālā finišēja pēc 39,805 sekundēm, izcīnot augsto 5. vietu un no trešās vietas atpaliekot par nieka 0,105 sekundēm.

Ansis pēc sacensībām bija gandarīts ar paveikto un izteica lielu pateicību saviem līdzcilvēkiem: "Eiropas u23 čempionātu noslēdzu ar 5.vietu un personīgo rekordu 200m distancē! Priekš manis viss šis posms, ar sagatavošanos sākot, bija izaicinājumu pilns, jo paralēli treniņu procesam bija augstskolas sesija un šogad nācās rakstīt arī kursa darbu. To visu apvienot nav viegli, taču ar gribasspēku un pareizajiem cilvēkiem apkārt viss ir iespējams! Esmu gandarīts par padarīto darbu un rezultātiem gan sacensībās, gan sesijā! Bet aiz visiem panākumiem stāv komanda, tāpēc vēlos pateikt lielu paldies savam trenerim Valērijam Korotkovam, par ieguldīto lielo darbu manis sagatavošanā. Paldies Brocēnu novada domei un Brocēnu sporta skolai. Liels paldies Latvijas Universitātes pasniedzējiem, kuri bija ļoti saprotoši un pretimnākoši! Liels paldies Prestol par laivu un tehnisko atbalstu! Un vislielākais paldies maniem tuvākajiem līdzcilvēkiem, kuri visu šo laiku bija man blakus, mani atbalstīja, motivēja un juta līdzi! Paldies jums!"

Apsveicam Ansi ar augsto sasniegumu un vēlam veiksmi arī turpmāk!

Share