LU Humanitāro zinātņu fakultātes jaunās bakalaura studiju programmas “Austrumu–Rietumu starpkultūru studijas” direktors profesors Kaspars Kļaviņš Busanā. Foto no busan.com

Ar 2021./2022. akadēmisko gadu Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē (LU HZF) studenti tiks uzņemti jaunajā licencētajā bakalaura studiju programmā “Austrumu–Rietumu starpkultūru studijas”, kur paredzēts mācīt Āzijas valodas un kultūras paralēli ar Eiropas valodām,  intelektuālo un kultūras mantojumu. Šobrīd jaunās bakalaura studiju programmas direktors profesors Kaspars Kļaviņš atrodas Korejas Republikā, lai stiprinātu akadēmiskās un zinātniskās saites ar Busanas universitātēm.

Uz Korejas Republiku Āzijas studiju nodaļas profesors devās pēc Korejas Republikas valdības ielūguma piedalīties ekskluzīvajā K2H (Korea Heart to Heart) triju mēnešu programmā, kuras mērķis ir stiprināt starptautisko sadarbību. Busanā K. Kļaviņam paredzētas tikšanās ar galveno zinātnes, kultūras un ekonomikas institūciju un uzņēmumu vadītājiem, kā arī vadošajiem mūzikas, kino un literatūras nozares speciālistiem. Vienlaikus K. Kļaviņš piedalās semināros, kultūras pasākumos un konferencēs par zinātnes un kultūras jautājumiem.

Profesors K.Kļaviņš ir pārliecināts, ka LU un HZF akadēmiskā un zinātniskā sadarbība ar Busanas vadošajām universitātēm un zinātniskajiem institūtiem veicinās ar korejiešu  valodu un kultūru saistītas izglītības kvalitātes nodrošināšanu, starpkultūru izpratni, kā arī studentu un mācībspēku mobilitāti.

Prof. Kļaviņa vizīti atspoguļo Busanas pilsētas Korejā ziņu portāli.

Share