Piedāvājam ieskatīties Latvijas Universitātes 79. starptautiskās zinātniskās konferences programmā šonedēļ.

Šonedēļ Latvijas Universitātes 79. starptautiskās zinātniskās konferencē interesenti varēs piedalīties dažādās sekciju sēdēs. Botānikas un ekoloģijas sekcijā varēs uzzināt par kokaugu inventarizācija dendrārijā "Lāčupīte", Pelēko kāpu biotopu kvalitātes novērtējumu atjaunošanas pasākumu kontekstā un Pleurozium schreberi sūnas izmantošanu atmosfēras gaisa piesārņojuma novērtēšanā Latvijā.

Par literatūru, kultūru un medijiem vācu valodas telpā diskutēs humanitāro zinātņu pētnieki. Sekcijai pieteiktas šādas tēmas:Sievietes balss audiogrāmatā un fonā”, “Nāves tēlojums bērnu literatūrā: Volfa Erlbruha darba "Pīle, nāve un tulpe" piemērs”, “"Melu prese, mēs esam tauta": vēsturiski saukļi antidemokrātiskajās kustībās”.

“RIGA LITERATA” sekcijā diskutēs par neolatinitāti un utopiju. Pētnieki diskutēs par tādām tēmām kā “Respublica Literaria: Utopija, Atlantīda, Burtnieka pils”, “Izglītības ēka bez sienām: Rīgas Domskolas reforma 16. gadsimtā”,” Zudušo mantu meklējot: uz Zviedriju aizvestais Rīgas jezuītu kolēģijas (1583–1621) grāmatu krājums”, “Īsziņa no Amaurotas: tulkot “Utopiju” pandistopijas laikmetā”, “Tomasa Mora “Utopijas” latviskojuma pirmlasījums”.

 

Konferences programma

Otrdiena, 23. marts

Botānika un ekoloģija
Plkst. 10.00
Vairāk informācijas

"Zinātņu vēsture un muzeoloģija" sekcijas sesija: Pagātne sasaucas ar tagadni
Plkst. 11.00
Vairāk informācijas

 

Ceturtdiena, 25. marts

Literatūra – kultūra – mediji (vācu valodas telpā)
Plkst. 14.30
Vairāk informācijas

 

Piektdiena, 26. marts

Valodas aspekti veselības aprūpē
Plkst. 11.00
Vairāk informācijas

Iedzīvotāji un ekonomika: dati, metodes, izaicinājumi (VPP DemoMig)
Plkst. 13.00
Vairāk informācijas

Neolatinitāte un utopija
Plkst. 16.00
Vairāk informācijas

Share