LU studenšu korporācija Gundega.

Latvijas Universitātes (LU) studenšu korporācija Gundega ielūdz Latvijas augstskolu studentes uz viesu vakariem 2021. gada pavasara semestrī. Viesošanās, iepazīstoties ar korporāciju darbību, pirmo reizi organizācijas pastāvēšanas vēsturē notiks tiešsaistē, platformā Zoom. Lieliska iespēja iepazīt korporāciju pasauli, neizejot no mājām.

„Korporācijas Latvijā ir slēgtas mūža organizācijas, tāpēc vairāk nekā 150 gadu pastāvēšanas laikā ir apveltītas ar dažādām leģendām un mītiem. Tehnoloģijām attīstoties un studentiem mainoties, tās kļūst arvien atvērtākas. Arī pandēmijas laiks ieviesis pārmaiņas, tāpēc šoreiz jaunajām studentēm ir lieliska iespēja iepazīt Gundegu virtuāli,” iespēju izmantot aicina studenšu korporācijas Gundega seniore com! Zane Zentele.

Uz viesu vakariem laipni aicinātas visu fakultāšu LU studentes. Viesu vakari notiek katra akadēmiskā semestra sākumā. To laikā jaunajām studentēm, kuras vēlas kļūt par studenšu korporācijas Gundega biedrēm, ir iespēja ielūkoties korporācijā un iepazīties ar tās biedrēm.

Pirmajā viesu vakarā (15.02. plkst. 19.00) Gundega: atspēriens Tavai izaugsmei varēs uzzināt, kas ir studentu un studenšu korporācijas, kādi ir Gundegas mērķi, ikdiena un ieguvumi tās biedriem. Stāstījumā un savā 12 gadu pieredzē dalīsies LU absolvente Mg. sc. comm., fil! Ieva Lazdiņa.

Otrais viesu vakars (18.02. plkst. 19.00) būs veltīts pasaules aktualitātei No vīrusa līdz vakcīnai. Un pēc tam? Pētnieciskā un izglītojošā stāstījumā par SARS CoV-2 izcelšanos, par to, kā tiek radītas vakcīnas un turpmākajiem izaicinājumiem cilvēcei sadzīvot ar vīrusiem dalīsies LU absolvente Dr.biol., fil! Baiba Niedre-Otomere.

Šī semestra pēdējais – trešais –  viesu vakars (22.02. plkst. 19.00)  tiks noslēgts ar iedvesmai veltītu tēmu. LU absolvente Bc. sc. comm., com! Dārta Apsīte stāstīs par darbu digitālajā reklāmas aģentūrā WRONG   radošo cilvēku ikdienu un to, kas paliek projektu aizkadrā.

Par korporācijas Gundega loceklēm var uzņemt nacionāli domājošas studentes, studējošas augstākajās akadēmiskajās mācību iestādēs, kuras apmeklējušas vismaz divus no trim viesu vakariem. Vairāk par uzņemšanu: www.gundega.lv.

Pieteikšanās viesu vakariem pie t/l audzinātājas com! Gintas Segliņas, zvanot 25413276 vai rakstot uz ginta.seglina@gmail.com. Interesentēm, kuras būs pieteikušās, tiks nosūtīta saite konkrētajam viesu vakaram tiešsaistē.

LU studenšu korporācija Gundega ir akadēmiska, slēgta mūža organizācija, kas kā otra vecākā studenšu korporācija Latvijā dibināta 1923. gada 29. novembrī. Šobrīd biedru skaits Latvijā un ārpus tās ir ap 200, apvienojot dažāda vecuma, izglītības un profesiju patriotiski noskaņotas studentes un absolventes. Latvijā kopumā ir 23 studentu un 13 studenšu korporācijas.

Share