Zinātņu mājas bibliotēka. Foto: Toms Grīnbergs, LU KID

Latvijas Universitātes (LU) topošajā pilsētiņā Torņakalnā darbojas jau divas nozaru bibliotēkas – Dabaszinātņu bibliotēka un Zinātņu mājas bibliotēka, jo viena no LU Akadēmiskā centra projekta idejām ir katrā ēkā integrēt LU Bibliotēku ar attiecīgās zinātņu nozares literatūru.

Dabaszinātņu bibliotēka piedāvā jaunāko zinātnisko literatūru bioloģijā, ķīmijā, ģeogrāfijā, vides zinātnēs, ģeoloģijā un optometrijā. Savukārt Zinātņu mājas bibliotēkā koncentrēta literatūra, kas aktuāla LU Medicīnas fakultātei un LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātei.

Bibliotēkas ir veidotas apmeklētāju darbam - 24/7, lai LU studentiem un darbiniekiem ir iespēja izmantot tās jebkurā diennakts laikā, patstāvīgi veikt savus studiju un pētnieciskos darbus un gūt pozitīvu pieredzi, strādājot skaistās un jaunās telpās. Gatavojoties sesijai, katrs brīdis ir dārgs. Tāpēc iespēju mācīties nakts stundās šajās bibliotēkās izmantojuši daudzi jo daudzi studējošie no visām LU fakultātēm.

Bibliotēkās studenti var veidot savu darba vidi: izvēlēties ērtāko mācīšanās vietu, darīt to individuāli vai studēt grupās. Talkā studentiem nāk jaunākās tehnoloģijas: grāmatu izsniegšanas un nodošanas iekārtas, kā arī portatīvo datoru pieejamība 24/7 ļauj patstāvīgi izmantot bibliotēkas pakalpojumus. Zinātņu mājas bibliotēkā studentiem pieejama šobrīd Baltijā vienīgā pašapkalpošanās iekārta 36  portatīvo datoru izmantošanai.

Ikviens ir aicināts izmantot bibliotēkas arī atpūtas brīžos, sesijas beigās vai vasaras periodā, kad studijas un darbs aiz muguras. Dabaszinātņu un Zinātņu mājas bibliotēkās var iegūt informāciju arī saviem vaļaspriekiem. Te ir pieejams plašs jaunākās daiļliteratūras klāsts un populārzinātniski izdevumi.

Vīrusa izplatības laikā, diemžēl daudzas ierastās lietas vairs nevaram veikt kā agrāk. Tomēr LU Bibliotēka dažādos veidos cenšas atbalstīt studentus. Šajā sarežģītajā laikā LU Bibliotēka aicina vērtīgi pavadīt laiku un iepriecināt sevi, lasot interesantas grāmatas no LU Bibliotēkas krājumiem.

Ceram, ka jau pavisam drīz varēsim atkal nodrošināt diennakts bibliotēku iespējas!

No šodienas atkal iespējams LU nozaru bibliotēkās saņemt grāmatas līdzņemšanai! Pirms bibliotēkas apmeklējuma rezervē grāmatas PRIMO vai Kopkatalogā.

Share

Related Content

Informācija par LU Bibliotēkas darbu no 12. janvāra līdz 7. februārim
08.01.2021

Informācija par LU Bibliotēkas darbu no 12. janvāra līdz 7. februārim