© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitātes rektors profesors Indriķis Muižnieks un Indijas vēstniecības Latvijā un Zviedrijā kanclere Anita Šukla 2020. gada 17. decembrī atklās LU Starptautiskā Indijas studiju institūta organizēto Indijas psihiatra Baskara Muherdžī lekciju "Nervu izsīkuma izpausmes: smadzenes un ķermenis".

Lekciju cikla mērķis ir stiprināt Latvijas Universitātes akadēmisko sadarbību ar prominentiem Indijas intelektuāļiem. Tās paredzētas plašam interesentu lokam Latvijā un visā pasaulē, tā veidotāji cer, ka tas būs garīgi stiprinošs atbalsts Covid-19 krīzes izraisītās izolācijas apstākļos un pavērs jaunus domāšanas apvāršņus tiem, kas interesējas par Indijas kultūru.

Dr. Bhaskar Mukherjee ir izcils Kalkutas psihiatrs, kas pieder bioloģiskās psihiatrijas skolai, uzskatot, ka psihes traucējumus, arī šizofrēniju, bipolāro slimību, obsesīvi kompulsīvos traucējumus un depresiju, var sekmīgi analizēt no neirozinātņu skatupunkta. Viņš strādā par konsultantu Kalkutas Šrī Aurobindo Seva Kendra un lasa lekcijas universitātes studentiem. Savā praksē viņš sekmīgi kombinē psihofarmakoloģijas  un  psihosociālās rehabilitācijas metodes.

Lekcijas moderators būs Latvijā dzīvojošais ārsts Dr. Anurags Mišra, noslēguma vārdus piekritis teikt Latvijas Psihiatru asociācijas prezidents profesors Māris Taube.

Lekcija notiks 17. decembrī plkst. 16.00 Zoom platformā: https://zoom.us/j/95720344827?pwd=cG5mdnk3TWt1MjN2SE1VLzduVHp6Zz09

 

Meeting ID: 957 2034 4827

Passcode: 085208

Share