26. novembrī plkst. 16.00 notiks prof. Dr. Arnda Bisinga (Arndt Büssing, Vitenes/Herdekes Universitāte) tiešsaistes lekcija “Godbijība/pateicība kā garīguma uztveres laicīgais aspekts un tās nozīme, lai ‘atšķirīgi’ uzvestos pasaulē”.

Lai gan interese par institucionalizētu reliģiozitāti samazinās, pārsteidzoši, ka jūtas, kas liek aizdomāties par godbijību un vēlāk par pateicību kā par laicīgāku un individuālāku uztveri, nevis par kognitīvo garīgumu, uztver arī nereliģiozas personas. Šo uztverošo garīguma formu, var saprast kā vērību pret pašreizējo mirkli, kurā cilvēks var iejusties. Atkarībā no personu grupas, tas saistās ar to, ko uztver par svētu dzīvē, nozīmi dzīvei, labklājību un līdzjūtību. Šī spēja domāt par godbijību neprasa īpašu reliģisku pārliecību vai ideoloģiju un tā varētu būt sociāli un individuāli nozīmīgs resurss, īpaši laicīgajās sabiedrībās. Plašāk par šo prof. Dr. Arnda Bisinga lekcijā.

Dr. Arnds Bisings ir profesors Vitenes/Herdekes Universitātē un pētnieks IUNCTUS kompetenču centrā kristīgā garīguma jautājumos Minsteres Filozofijas un teoloģijas universitātē. Viņa pētniecības intereses ir vērstas uz garīgo vajadzību atbalstu cilvēkiem stresa situācijās. Prof. Bisings ir Vācijas onkoloģijas žurnāla līdzredaktors, žurnāla “Spiritual Care” redakcijas kolēģijā un žurnāla “Religions” galvenais redaktors.

 

Valoda: Angļu

Dalība: Bez maksas

 

Reģistrācija

*Pēc reģistrēšanās jūs saņemsiet apstiprinājuma e-pastu ar informāciju par pievienošanos lekcijai vietnē Zoom.

Plašāka informācija par pasākumu Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja mājas lapā vai Facebook lapā.

Share