LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Psiholoģijas nodaļas profesore Sandra Beatrice Sebre. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesore Sandra Beatrice Sebre saņēmusi Latvijas psihologu biedrības balvu “Gada psihologs 2020” par ieguldījumu psiholoģijas zinātnes attīstībā.

Profesore Sandra Beatrice Sebre ir psiholoģijas nozarei Latvijā īpaši nozīmīga zinātniece, kas līdztekus ilggadīgai pedagoģiskajai darbībai Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (LU PPMF) Psiholoģijas nodaļā, īsteno augstas raudzes pētniecību. Pēdējā gada laikā vien publicēti 3 zinātniski raksti Q1 ranga žurnālos (tādos, kas starptautiskās citējamības datubāzēs Scopus un Web of Science sasniedz pirmo kvartili, t.i., ir starp 25% biežāk citēto žurnālu).

Profesore Sebre īsteno intensīvu starptautisku sadarbību ar kolēģiem visā pasaulē, pēdējos gados īpaši pievēršoties bērnu problemātiskas interneta lietošanas tēmai. Nenovērtējams ir profesores devums jaunās zinātnieku paaudzes veidošanā – pēdējo 10 gadu laikā profesores Sebres vadībā izstrādāti un aizstāvēti 11 promocijas darbi.

Praktiskai psiholoģijas pielietošanai ļoti nozīmīgs ir profesores Sebres devums dažādu psiholoģisko novērtēšanas instrumentu adaptācijā un profesionālo psihologu apmācībā. Profesore ir piedalījusies Ahenbaha uzvedības novērtēšanas sistēmas adaptācijā dažādām vecuma grupām, kā arī bērnu Vekslera intelekta testa (WISC-IV) adaptācijas procesā, minētie instrumenti tiek izmantoti regulārai profesionāļu apmācībai. Lai atbalstītu profesionāļu darbu Latvijā, profesore Sebre ir piedalījusies arī Deivida A. Džobsa grāmatas “Pašnāvības riska mazināšana. Speciālista un klienta sadarbības modelis” tulkošanas procesā. Šī grāmata tiks atvērta 29.novembrī, un būs neatsverams palīgs visiem speciālistiem, kas strādā pašnāvību novēršanas jomā. 

“Sandra ir atsaucīga, uz sadarbību vērsta kolēģe, kas vienmēr gatava iesaistīties, attīstīt un atbalstīt dažādas jaunas idejas, lai palīdzētu pilnveidoties ne tikai zinātnei, bet arī psihologa profesijai. Savā profesionālajā darbībā Sandra ir paraugs studentiem, kā dzīvē darbojas zinātnieka – praktiķa modelis,” tā profesori raksturo Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes kolēģi.  

LU un LU PPMF no visas sirds sveic Sandru Beatrici Sebri ar nozīmīgās balvas saņemšanu!

Share