Ekrānuzņēmums no tiešsaistes konferences.

Vairāk nekā pieci cilvēki uz vienu vietu – tik liela ir studentu interese par dalību «Demola Latvia» rudens sezonā, meklējot risinājumus deviņu kompāniju un uzņēmēju definētām problēmsituācijām. Izvērtējot 280 pieteikumus, programmā uzņemti 55 studenti no dažādām Latvijas augstskolām.

"Kā teicis rakstnieks Viktors Igo: Nav nekā varenāka par ideju, kuras laiks ir pienācis. Lai visām Jūsu idejām pienāk īstais laiks! " – tā uzrunājot studentus 14.oktobra “Demola Latvia” atklāšanas pasākumā novēlēja Latvijas Universitātes (LU) rektora vietniece digitālās sabiedrības jautājumos Signe Bāliņa. 

LU puses “Demola” pārstāvis eksperts Miks Losāns akcentēja, ka “Demola” ir viena no labākajām sevis attīstīšanas un pieredzes iegūšanas aktivitātēm studentiem Latvijā, jo studentiem ir iespēja strādāt kopā ar veiksmīgiem Latvijas uzņēmumiem un uzņēmējiem, risināt viņu dotās problēmsituācijas izmantojot LU un RTU resursus un 2500 € prototipēšanas naudu, un projekta ietvaros pat saņemt stipendiju 200 € apmērā mēnesī. Tas ir augstskolu un valdības sadarbības rezultāts – gods, ka LU ir viens no virzītājspēkiem šajā projektā, uzskata LU pārstāvji.

«Demola Latvia» RTU koordinatore Līga Jupatova atzīst, ka ar katru gadu pieaug studentu interese sadarboties ar industriju jau studiju laikā un radīt inovatīvus risinājumu konceptus reālām uzņēmumu problēmsituācijām. Arī uzņēmumi arvien aktīvāk iesaista studentus inovāciju radīšanā, licencē studentu izstrādātos risinājumus. Tomēr kā saka L. Jupatova, studentu aktivitāte šogad pārspēj visus iepriekšējos gadus.

Pieteikumus iesniedza 17 Latvijas augstāko izglītības iestāžu studenti. Lielākais pieteikumu skaits saņemts no Latvijas Universitātes (LU) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentiem. Abas universitātes ir programmas īstenotājas, taču tajā piedalīties un uz stipendiju pretendēt var jebkuras augstskolas studenti. Šogad pieteikumi saņemti arī no Rīgas Biznesa skolas, Banku augstskolas, Mākslas akadēmijas, biznesa augstskolas «Turība», Rīgas Ekonomikas augstskolas, Rīgas Stradiņa universitātes, Informācijas sistēmu un menedžmenta augstskolas, Transporta un sakaru institūta, Latvijas Kultūras akadēmijas, Rīgas Juridiskās augstskolas, Ventspils Augstskolas, Daugavpils Universitātes, Ekonomikas un kultūras augstskolas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes un RISEBA studentiem.

2020. gada rudens sezonai izaicinājumus pieteikušas deviņas kompānijas un uzņēmēji: AS «Balticovo», SIA «Maxima», SIA «PricewaterhouseCoopers», SIA «Ventspils Nafta» termināls», SIA «Efectio», SIA «Fertilizer Group», SIA «RocketGrip», nodibinājums «Creativity Lab» un Oskars Priede.

Uzņēmumi darbojas plašā tautsaimniecības jomu spektrā un arī definētās problēmsituācijas ir ļoti dažādas, daudzi ir ieinteresēti izmantot gados jaunu cilvēku redzējumu uzņēmējdarbības attīstībai.

«Demola Latvia» ir daļa no ERAF līdzfinansēta projekta «Inovāciju granti studentiem». Visa līmeņa studentiem tiek piedāvāts iesaistīties dažādās aktivitātēs un pilnveidot uzņēmējspēju, sadarboties ar industriju, attīstīt agrīnas zinātņietilpīgas biznesa idejas, saņemt stipendiju un atbalsta grantu.

Share