© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitātes (LU) rektors profesors Indriķis Muižnieks un Ventspils Augstskolas (VeA) rektors profesors Kārlis Krēsliņš 4. septembrī noslēdza sadarbības līgumu, kurā vienojās stiprināt un attīstīt sadarbību izglītībā un zinātnē, kopīgu projektu īstenošanā, kā arī veicināt sadarbību studiju darbā, zinātniskajā pētniecībā un zināšanu pārnesē uz tautsaimniecību.

Sadarbības līgums paredz abu augstskolu kopīgu maģistrantūras un doktorantūras studiju programmu veidošanu, studentu un pasniedzēju apmaiņu un kopīgus pētniecības projektus.

“Šis līgums vēl vairāk paspilgtina sadarbību un draudzību starp vadošo universitāti Latvijā un augstskolu, kas ir dinamiska, augoša un šajās jomās turpina attīstīties. Tikai ar kopīgiem spēkiem mēs varēsim veicināt izaugsmi ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā un tālāk pasaulē,” sadarbību vērtēja VeA rektors Kārlis Krēsliņš.

LU un VeA jau līdz šim ir veidojusies sadarbība dažādos zinātnes un pētniecības projektos. LU un LU Matemātikas un informātikas institūts kopā ar VeA izstrādājuši tehnoloģisko bāzi, lai Ventspils Starptautiskajā radioastronomijas centrā varētu veikt pētījumus un lielu datu apjoma apstrādi izmantojot VSRC skaitļošanas klasteru kapacitāti.

“Šis ir solis virzienā, kad kopīgiem spēkiem veidojam attīstības iniciatīvas, kas var tālāk būt par nopietnu atbalsta punktu ne tikai kopīgu studiju programmu, bet arī kopīgas stratēģijas izveidē,” atzina LU rektors. Viņš atzinīgi vērtēja sadarbību ar VeA, uzsverot, ka sadarbībai padziļinātā veidā jābūt ne tikai starp Eiropas universitāšu alianses dalībniecēm, bet arī universitātēm Latvijā.

Share