© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Tā kā pētījumi nereti pārsniedz viena cilvēka iespējas, arvien plašāk novērojamā tendence uz starpdisciplinaritāti pakāpeniski kļūst par normu pētniecībā. Par ierastu parādību tādējādi ir kļuvušas “intelektuālās ekspedīcijas”, to dalībniekiem – lai arī cik atšķirīgiem – apvienojot katra individuālās zināšanas, lai kopīgi sasniegtu izvirzīto mērķi. Šādas situācijas veiksmīgi īstenot praksē gan ir grūtāk nekā sākotnēji domāts, dažādo nozaru un kompetenču skaitam aizēnojot katra vietu “lielajā bildē”.

Kā kļūt par šo “ekspedīciju” pilnvērtīgu dalībnieku un atrast īsto vietu arī savam “puzles gabaliņam”? Kas ir galvenie šķēršļi starpdisciplināros pētījumos un kādas prasmes ir nepieciešamas to pārvarēšanai, lai izlauztos no status quo pētniecībā?

Par šiem un daudziem citiem jautājumiem meistarklasē “Kā lauzt status quo pētniecībā?”, kas notiks 27. augustā plkst. 18.00 LU Microsoft inovāciju centrā, runās zinātniskā institūta “BIOR” pētnieks un Latvijas Universitātes (LU) Ķīmijas fakultātes doktorants Ingus Pērkons, kā arī LU Bioloģijas fakultātes pētnieks Mārtiņš Borodušķis.

Lai nepārkāptu valstī esošos epidemioloģiskos ierobežojumus, klātienē meistarklasi varēs apmeklēt pirmie 30 cilvēki, kas būs reģistrējušies dalībai.

Reģistrācija meistarklasei būs atvērta līdz 24. augusta plkst. 23.59, tādēļ meistarklases organizatori aicina nevilcināties un izmantot iespēju gūt praksē pārbaudītas zināšanas un vērtīgu pieredzi, lai nākotnes ceļš pētniecībā būtu drošs!

Reģistrējies šeit.

Share