Ed-TechEvolution ir izglītības tehnoloģiju programma, kurā kopā tiek savesti spožākie prāti un investori no Ziemeļvalstīm un Baltijas reģiona, lai aktivizētu piecu dienu ilgu, intensīvu akcelerācijas programmu, kura, atbilstīgi organizatoru pamatidejai, pilnībā notiks tiešsaistē.

To, ka izglītības tehnoloģiju programmai, radot un attīstot jaunus risinājumus, ir vērā ņemams potenciāls būtiski uzlabot augstākās izglītības procesus nākotnē, apliecina dažādu Baltijas augstskolu partnerība. Ed-TechEvolution pieteiktos jaunuzņēmumu projektus profesionāli vērtēs un konsultēs eksperti no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Liepājas Universitāte, Viļņas Universitātes Biznesa skolas, RTU Rīgas Biznesa skolas.

Kā uzskata Viļņas Universitātes Biznesa skolas Mūžizglītības projektu nodaļas vadītājs Vītenis Mockus, Ed-TechEvolution ir fantastiska iespēja sajust Baltijas situācijas pulsu, turpinot attīstīt Ed-Tech sabiedrību Lietuvā, kā arī ārzemēs. Sadarbībā viņš saskata nozīmīgu iespēju kļūt par vieniem no pirmajiem, kas testēs inovatīvākos mācību vides rīkus, paturot prātā, ka šie produkti drīz varētu tikt īstenoti arī plašākam cilvēku lokam.

Savukārt Latvijas Universitātes profesore, rektora vietniece digitālās sabiedrības jautājumos Signe Bāliņa uzsvēra: “Dalība Ed-Tech akceleratorā sniedz lielisku iespēju iepazīties ar inovatīvo uzņēmumu idejām, kā izglītības institūcijas varētu darboties, ja tās savas auditorijas neatvērtu 2020./2021. mācību gada semestros. Par šādu rīcību jau ir lēmusi Kembridžas Universitāte. Latvijas Universitāte izvēlēsies vienu no idejām, kļūstot par izmēģinājuma partneri, lai pārliecinātos par idejas potenciālu un dzīvotspēju akadēmiskajā vidē.” 

Arī Rīgas Tehniskās universitātes zinātņu prorektors Tālis Juhna atzīst, ka pandēmijas izraisītā krīze augstskolām parādīja nepieciešamību būt gatavām piemērot mācību metodes nestandarta situācijām.

“Virtuālā triecienprogramma CrisesLab demonstrēja, ka, apvienojot studentu, zinātnieku un uzņēmumu spēkus, īsā laikā varam nonākt pie unikāliem risinājumu prototipiem. Ed-TecEvolution redzam kā iespēju pilnveidot mūsdienu studentu interesēm un uztveres veidam piemērotas tālākizglītības metodes, lai viņos attīstītu  dinamiskajam darba tirgum nepieciešamās prasmes,” pastāstīja Juhna.

Viņš arī skaidroja: “RTU jau tagad savā studiju procesā izmanto dizaina domāšanas un inovācijas prasmes, tāpēc EdTech Evolution piedāvāsim savu ekspertīzi šādu ideju izstrādes procesā, savukārt mūsu universitāti – kā vietu jaunizstrādāto mācību metožu aprobācijai.”

Jaunuzņēmumi, kas specializējas Ed-Tech jeb izglītības tehnoloģijās vai arī vēlas pievērsties Ed-Tech sfērai un ir attīstījuši kādu produktu vai servisu citā jomā, līdz 6. jūnijam tiek aicināti pieteikties starptautiskai akcelerācijas programmai tiešsaistē (https://www.edtechevolution.org/).

 

Par Ed-TechEvolution:

Ed-TechEvolution ir Baltijas valstu izglītības ministriju un ekspertu atbalstīts starptautisks projekts, kura mērķis ir sekmēt jaunu izglītības tehnoloģiju veidošanos un attīstību, aktivizējot piecu dienu ilgu, intensīvu akcelerācijas programmu. Ed-TechEvolution partneri ir “Lielvārds”, “Tet”, Rīgas dome un “Altum”. Atbalsta Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija, Igaunijas Izglītības un pētniecības ministrija (Education Nation), Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā Universitāte, RTU Rīgas Biznesa skola, Vilnius University Business School, Liepājas Universitāte, Teach Millions, Learn Launch, Liepājas dome, Commercialization Reactor, Progressica, Contriber un Microsoft.

Share