Edgars Vītols un Edīte Simanoviča

Šī gada 20. maijā tika pasniegtas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta gada balvas kultūrā “Baltais zvirbulis 2019”. Balvu saņēma arī LU pārstāvji – LU Kultūras centra koordinētāja Edīte Simanoviča nominācijā “Par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu” un Edgars Vītols nominācijā “Amatiermākslas kolektīva vadītājs” par veiksmīgu un radošu vīru kora “Absolventi” 60 gadu jubilejas koncerta “Vīru dziesmā spēks” un jauktā kora “Aura” 15 gadu jubilejas koncerta “Dziedāt visai pasaulei” īstenošanu.

“Man šis darbs nozīmē daudz, tā ir visa mana dzīve!" tā sacīja balvas ieguvēja E. Simanoviča un turpina, "Es nevarētu iedomāties savu dzīvi, ja man nebūtu šis darbs, šie kolektīvi, šie skaistie koncerti. Man tas bija ļoti liels pārsteigums, ka man pateica par šo nomināciju. Es varu būt tikai pateicīga, ka Rīgas domes Izglītības, sporta un kultūras departaments ir novērtējis manu mūža ieguldījumu. “Baltais zvirbulis” man būs kā svētlieta, es to turēšu mājās blakus ordenim,” aizkustināta par balvu bija E. Simanoviča.

Par blavu saviļņots bija arī E. Vītols. “Uzzinot, ka man ir piešķirts šis lielais apbalvojums, mani pārņem tāda ļoti īpaša sajūta. Es nekad neesmu darījis savu darbu, kurš man ļoti patīk, lai par to saņemtu apbalvojumus. Bet tad, kad tu saņem apbalvojumu un saproti, ka esi novērtēts pilsētā, kurā tu strādā… Un Rīga ir mana pilsēta, un kad Viņa tev saka savā veidā ar šo apbalvojumu “paldies”, tas ir ļoti, ļoti īpaši,” uzskata E. Vītols

Kultūras balvu “Baltais zvirbulis” saņem cilvēki, kuri pēdējā gada laikā ir veikuši daudzus un svarīgus Rīgas pilsētas kultūras dzīvi bagātinošus darbus. Raidījumā “Baltais zvirbulis 2019” Rīgas pašvaldības gada balva kultūrā” televīzijas kanālā RīgaTV24, aktiera Laura Subatnieka stāstījumā, skatītāji uzzināja gan par pagājušā gada vērienīgajiem koncertiem un mūziķu sasniegumiem, gan  vizuālās mākslas izdevumiem, grāmatām un profesionālu kultūras procesu īstenošanu. Raidījuma ierakstu iespējams noskatīties ŠEIT.

Balvu “Baltais zvirbulis” veidojis mākslinieks Aigars Bikše un to pasniedz jau no 2004.gada.

Šogad par balvas nokļūšanu pie katra nominanta individuāli parūpējās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes darbinieki.

Latvijas Universitātes laureātiem balvu ieradās pasniegt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite. Pateikties par ieguldījumu profesionālajā darbībā bija ieradies arī Latvijas Universitātes rektors prof. Indriķis Muižnieks un LU kolēģi. Latvijas Universitāte no sirds lepojas un sveic E.Simanovoču un E.Vītolu ar tik nozīmīga apbalvojuma saņemšanu!

Balvas pasniegšanas iemūžinātos mirkļus iespējams apskatīt RDIKSD mājaslapā.

Share