Šodien, 25. maijā, norisinājās Latvijas Universitātes (LU) attālinātā Senāta sēde, kurā Senāts amatā apstiprināja LU prorektorus, divu fakultāšu dekānus un divu institūtu direktorus.

Par LU prorektori humanitāro un sociālo zinātņu jomā uz rektora pilnvaru laiku Senāts apstiprināja profesori Dr. habil. philol. Inu Druvieti. Savukārt par LU prorektoru dabas, tehnoloģiju un medicīnas zinātņu jomā uz rektora pilnvaru laiku apstiprināts profesors Dr. geol. Valdis Segliņš.

Par Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekānu apstiprināts profesors Dr. sc. admin. Gundars Bērziņš un par Medicīnas fakultātes dekānu apstiprināts profesors Dr. med. Valdis Folkmanis.

LU Latvijas vēstures institūta direktora pienākumus pildīs profesors Dr. hist. Gvido Straube un par LU Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūta direktoru apstiprināts vadošais pētnieks Dr.sc.ing. Egils Stalidzāns.

Sirsnīgi sveicam ievēlētajos amatos!

Tāpat Senāta sēdē tika skatīti jautājumi arī par LU Dabas resursu izpētes centra nolikumu, par profesora amata vietām LU, par asociētā profesora amata vietas konkursa izsludināšanu, par doktora studiju programmu “Dabaszinātnes”, kā arī izskatīja grozījumus “Studiju kursu pārbaudījumu organizēšanas kārtībā LU”, grozījumus zinātnisko institūtu nolikumos, grozījumus “Kārtībā, kādā notiek reģistrēšanās studiju semestrim un studiju kursu apgūšanai LU” un citas aktualitātes.

Share