Indriķis Muižnieks.© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitāte (LU) ir atbalstījusi Latvijas Studentu apvienības (LSA) akciju #GribuStudēt un gatava studentiem pārskatīt gan noslēguma darbu termiņus, gan apspriest dažādus finansiālo saistību nokārtošanas termiņus, Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” pirmdien, 25. maijā, pauda LU rektors profesors Indriķis Muižnieks.

Lai pievērstu politikas veidotāju uzmanību ne vien tam, cik būtiski studējošo finanses ietekmējusi Covid-19 krīze, bet arī ilgstošajām problēmām augstākās izglītības pieejamībā kopumā, LSA rīkoja tiešsaistes akciju #GribuStudēt, aicinot studējošos un sabiedrību vērst uzmanību uz papildu atbalsta nepieciešamību studentiem gan šobrīd – krīzes laikā, gan ilgtermiņā.

LSA aptaujā noskaidrojusi, ka teju 10 000 studenti varētu pārtraukt studijas vīrusa izraisīto seku dēļ.

Lai palīdzētu studentiem, LU gatava atbalstīt tās iniciatīvas, kas nāk no valdības puses gan ar stipendijām, gan ar valsts galvotajiem studiju un studējošajiem kredītiem, savukārt no LU puses tiks pārskatīti darbu nodošanas un finansiālo saistību termiņi, ja tāda nepieciešamība rastos, “Rīta panorāmā” uzsvēra I. Muižnieks. “Mēs jau esam maksimāli pretimnākoši studentiem,” piebilda rektors.

LU jau kopš 13. marta mācības noris attālināti, izmantojot E-studijas un Microsoft Teams sniegtās iespējas. “Faktiski bez aizķeršanās varējām sākt attālinātās lekcijas. Tas, protams, bija izaicinājums pasniedzējiem, arī informācijas tehnoloģijām. Pārliecinājāmies, ka paveikt var daudz, bet pilnā mērā aizstāt kontakta lekcijas nevar,” skaidroja I. Muižnieks, piebilstot, ka eksāmeni, kas nevarēs notikt attālināti, tiks organizēti klātienē, kā arī ar atsevišķiem izņēmumiem klātienē notiks studentu prakses. Piemēram, bioloģijas un ģeogrāfijas studentiem izpaliks ierastā kopīgā dzīvošana Kolkā vai Lodes muižā.

Savukārt noslēguma darbus LU šogad varēs iesniegt elektroniski, izmantojot eParakstu. Šogad arī nenotiks tradicionālā lielā klātienes izlaidumu sesija jūnijā un jūlija sākumā.

Kā uzskata Indriķis Muižnieks, jauno pašmāju studentu skaita kritums šogad nebūs vērojams.

Share

Related Content

LU rektors Indriķis Muižnieks saka paldies #GribuStudēt dalībniekiem
25.05.2020

LU rektors Indriķis Muižnieks saka paldies #GribuStudēt dalībniekiem