Latvijas Universitāte no sirds lepojas un sveic E. Simanoviču un E. Vītolu! © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitātes (LU) Kultūras centra koordinatore Edīte Simanoviča un LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes jauktā kora “Aura” diriģents Edgars Vītols saņems Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Gada balvu kultūrā “Baltais zvirbulis 2019”.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta gada balvas kultūrā “Baltais zvirbulis 2019” pasniegšanas ceremonija šogad notiks televīzijas raidījuma formātā. 20. maijā plkst. 20.00 (ar atkārtojumu 21. maijā plkst. 14.30) RīgaTV 24. Skatītājiem būs iespēja redzēt sižetus par daudziem nozīmīgiem aizvadītā gada kultūras notikumiem un kultūras nozares personībām.

E. Simanovičai balvu pasniegs nominācijā “Par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu” kultūras nozares attīstībā, savukārt E. Vītols saņems balvu nominācijā “Amatiermākslas kolektīva vadītājs” par veiksmīgu un radošu vīru kora “Absolventi” 60 gadu jubilejas koncerta “Vīru dziesmā spēks” un jauktā kora “Aura” 15 gadu jubilejas koncerta “Dziedāt visai pasaulei” īstenošanu.

 

Par Edīti Simanoviču

1969. gadā E. Simanoviča uzsāk darbu P. Stučkas Latvijas Valsts universitātes studentu klubā par tās vadītāju. Viņas pārziņā ir studentu mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi – jauktais koris “Juventus”, “Dziesmuvara”, “Daina”, Tautas deju ansamblis “Dancis” u.c.

Šobrīd vairāki no minētajiem kolektīviem vairs nedarbojas LU paspārnē. Vēlāk studentu klubs pārtop par Latvijas Universitātes fondu, vēlāk biedrību un kopš 2018. gada Latvijas Universitātei ir savs Kultūras centrs ar 21 amatiermākslas kolektīvu – koriem, deju kolektīviem, pūtēju orķestri, vokālo un senās mūzikas ansambļiem, studentu teātri un keramikas studiju, kurus vada augstas raudzes profesionāļi. Visus šos gadus E. Simanoviča ir rūpējusies par LU kultūras dzīvi - LU amatiermākslas kolektīvi guvuši izcilus panākumus gan Latvijas, gan starptautiskā mērogā.

Kopš 2015. gada E. Simanoviča ir Triju zvaigžņu ordeņa 4. pakāpes Atzinības krusta virsniece. 2019. gada 27. septembrī notika Latvijas Universitātes 100 gadu jubilejas pasākums “Carpe Noctem – Latvijas Universitātes gadsimta nakts”, kurā piedalījās visi LU amatiermākslas kolektīvi un sabiedrībā pazīstamas un populāras personības, kura organizēšanā iesaistījās arī pati Edīte.

 

Par Edgaru Vītolu

E. Vītols kopš 2004. gada ir LU FMOF jauktā kora "Aura" mākslinieciskais vadītājs. Bakalaura grādu mūzikas pedagoģijā (2009) un maģistra grādu kora diriģēšanā (2011) ieguvis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. 2018. gadā kļuvis par pedagoģijas zinātņu doktoru mūzikas pedagoģijā LU. 2008.gada E. Vītols ir arī Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jauktā kora diriģents un mūzikas pedagogs. No 2011. gada ir Rīgas vīru kora “Absolventi” mākslinieciskais vadītājs.

2015.gada XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs un virsdiriģents. 2015. un 2018. gadā bijis Baltijas valstu studentu dziesmu svētku “Gaudeamus” virsdiriģents. No 2011. līdz 2016. gadam darbojies kā Pasaules festivālu kora (Norvēģija) ārštata diriģents. Kopā ar koriem ieguvis daudzas godalgotas vietas Latvijas mēroga un starptautiskos konkursos – Rīgā, Austrijā, Maltā, Čehijā un Spānijā.

Latvijas Universitāte no sirds lepojas un sveic E. Simanoviču un E. Vītolu.

Share

Related Content

Edīte Simanoviča un Edgars Vītols jūtas saviļņoti par balvu “Baltais zvirbulis”
26.05.2020

Edīte Simanoviča un Edgars Vītols jūtas saviļņoti par balvu “Baltais zvirbulis”