Valdis Folkmanis. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Ceturtdien, 2020. gada 14. maijā, Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātes (MF) dome ar balsu vairākumu par fakultātes dekānu nākamajiem četriem gadiem atkārtoti ievēlēja profesoru Valdi Folkmani. Vēlēšanās uz fakultātes augstākās amatpersonas amatu kandidēja divi pretendenti.

Atsaucoties izsludinātajam konkursam, uz LU MF dekāna amatu pretendēja divi kandidāti ar ievērojamu akadēmiskā un zinātniskā darba stāžu Latvijā un ārvalstīs: profesors Valdis Folkmanis un profesors Valdis Pīrāgs.

Domes sēdē V. Folkmanis kā sava turpmākā darba uzdevumus studiju jomā definēja studentu piesaisti, valsts budžeta dotēto studiju vietu skaita palielināšanu, fakultātes klīnisko bāžu paplašināšanu, kā arī studiju programmu pilnveidi un piedāvājuma paplašināšanu. Profesors uzsvēra arī nepieciešamību veicināt docētāju ataudzi, iesaistot gan jaunos profesionāļus, gan ārvalstu kolēģus. V. Folkmanis izteica arī vēlēšanos stiprināt fakultātes zinātnisko žurnālu un laika gaitā iegūt tam starptautiski citējama izdevuma statusu, turpināt pētniecības darbā iesaistīt studējošos un vēl ciešāk sadarboties ar nozares profesionāļu un absolventu organizācijām.

V. Pīrāgs savā uzrunā definēja trīs principus, kas ievērojami fakultātes vadītāja amatā: godīgums, atklātība un turpmāka attīstība. Profesors savā uzrunā akcentēja savu pieredzi studiju un pētniecības darbā, kā arī uzsvēra iespējas un iestrādnes sadarbībai ar ārvalstu institūcijām un reflektantu piesaistes u. c. jautājumos.

Atklātā un attālinātā LU MF domes sēdē klātesoši bija ne tikai tās locekļi, bet arī plašs loks fakultātes saimes pārstāvju. Pēc kandidātu uzrunām un debatēm domnieki ar astoņām balsīm "par" LU MF dekāna amatā uz otro amata termiņu pēc kārtas ievēlēja profesoru Valdi Folkmani. Profesoru Valdi Pīrāgu atbalstīja pieci domes locekļi, bet divi domnieki balsoja pret abiem kandidātiem.

Izsakot gatavību turpināt iepriekš iesākto darbu, V. Folkmanis norādīja, ka "Medicīnas fakultātes darbības veiksmes un sasniegumu pamatā ir saliedētas komandas darbs, kas būs īpaši nozīmīgs ilgtermiņa mērķu piepildīšanā".

Share