Šī gada aprīļa mēnesī Latvijas Universitātes Sporta centrs aicināja visus LU studentus un darbiniekus būt aktīviem, piefiksēt treniņus, pievienot šos treniņus Endomondo izaicinājuma lapā un cīnīties par pirmo vietu. Izaicinājumā piedalījās 174 aktīvisti, kuri kopīgiem spēkiem mēneša laikā nodedzināja 1,7 miljonus kilokaloriju. Daži dalībnieki piedalījās, lai padarītu savu ikdienu mazliet aktīvāku, bet citi mērķtiecīgi “gāja” uz uzvaru. Tas atspoguļojās arī dalībnieku rezultātos un kopvērtējumā.

Starp vīriešiem saspringta cīņa par uzvaru beidzās diezgan ātri, jo Žanis Cibuļskis jau pirmajās dienās izrāvās vadībā ar vairāku tūkstošu kilokaloriju pārsvaru pār citiem, un arī beigās uzvarēja ļoti pārliecinoši ar nodedzinātām 50666 kilokalorijā. Otrajā vietā Latvijas Universitātes Spora centra pārstāvis Kalvis Kazaks ar 31322 kilokalorijām, bet trešajā vietā LU profesors emeritus Ivars Lācis ar 29266 kilokalorijām.

Sākumā šķita, ka arī sieviešu konkurencē būs līdzīgi kā vīriešu konkurencē, bet Ieva Pauniņa parādīja, ka sacensības beidzās tikai ar finiša signālu. Pēc konkursa divdesmit aizvadītajām dienām Laila Ušacka bija vadībā pār otrās vietas īpašnieci Ievu Pauniņu par 11 tūkstošiem kilokaloriju, bet Ieva Pauniņa ļoti vēlējās uzvarēt, tādēļ pēdējās desmit dienās, aktīvi braucot ar riteni (pēdējā konkursa dienā Ieva nobrauca 180 kilometrus) nodedzināja tik pat daudz kilokaloriju, cik pirmajās divdesmit dienās, un beigās ar 51 390 nodedzinātajām kilokalorijām izcīnīja uzvaru. Otrajā vietā ar 50666 kilokalorijām Laila Ušacka, bet trešajā vietā Anna Lankovska ar 32879 nodedzinātajām kilokalorijām.

Konkursa laikā tika apbalvoti sportiskākie dalībnieki pēc katrām desmit dienām ar nosacījumu, ka viens un tas pats cilvēks divas reizes šo apbalvojumu nevar saņemt. Par pirmajām desmit dienām šo apbalvojumu saņēma Žanis Cibuļskis un Laila Ušacka, par otrajām desmit dienām Ivars Lācis un Ieva Pauniņa, bet par trešajām desmit dienām balvas saņems Anna Lankovska un Imants Kaldre.

Konkursa aprakstā tika minēts, ka svarīgi ir arī trenēties regulāri, jo regulārie sportotāji piedalīsies izlozē par pārsteiguma balvu. Esam šo izlozi veikuši un pārsteiguma balvu iegūst Vita Krēsliņa.

Apsveicam visus uzvarētājus!

Ceram, ka visi konkursa dalībnieku būs arī turpmāk. Lai būtu lielāka motivācija, LU Sporta centrs 23. maijā rīkos "Online maratonu" ar 10 km un pusmaratona distancēm. Plašāka informācija par maratonu 5. maijā tiks tiks publicēts LU Sporta facebook lapā un mājaslapā. Atliek vien sekot līdzi, pieteikties, un tad jau “tiekamies” 23. maijā!

Share