LU Zinātņu māja. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Zinātņu māja ieguvusi 2. vietu skatē “Gada labākā būve Latvijā 2019” kategorijā “Publiskā jaunbūve”.

LU Akadēmiskā centra Zinātņu māja 2. vietu dalīja ar Ādažu sākumskolu. 3. vieta tika piešķirta daudzfunkcionālajam centram “Akropole”, Māra Štromberga BMX trasei “Valmiera” un “Business Garden Rīga” Mārupē. Savukārt 1. vietu kategorijā “Publiskā jaunbūve” ieguva koncertzāle “Latvija” un Ventspils Mūzikas skola. Lielā balva tika piešķirta kultūrtelpai “Hanzas perons”.

LU Akadēmiskā centra Zinātņu māja tika atklāta 2019. gada 28. janvārī. Zinātņu mājā vienuviet koncentrēti LU eksakto, medicīnas un dzīvības zinātņu studiju un pētniecības virzieni, tādējādi veicinot studiju un pētniecības nozaru sinerģiju. LU Zinātņu mājai ir 8 virszemes stāvi un 1 pazemes stāvs, kuros izvietotas 2 fakultātes (Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte, Medicīnas fakultāte), 6 institūti (Astronomijas, Ģeodēzijas un ģeoinformātikas, Fizikas, Atomfizikas un spektroskopijas, Materiālu mehānikas, Kardioloģijas un reģeneratīvās medicīnas institūts), kā arī medicīnas muzejs un plaša bibliotēka.

LU Akadēmiskajā centrā ir mūsdienīga vide, kur uzplaukt talantam, uzņēmībai un sadarbībai. Jaunās ēkas dod iespēju gan studentiem, gan akadēmiskajam personālam veikt pasaules līmeņa pētījumus.

Skate “Gada labākā būve Latvijā” notika 22.reizi, 50 profesionāļu žūrijai novērtējot 90 pērn pabeigto objektu.

­


Zinātņu mājas FOTO

Share