© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Pamatojoties uz 2020. gada 2. aprīļa Ministru kabineta noteikumiem Nr. 180 „Noteikumi par publiskas personas un publiskas personas kontrolētas kapitālsabiedrības mantas nomas maksas atbrīvojuma vai samazinājuma piemērošanu sakarā ar Covid-19 izplatību”, Latvijas Universitāte informē, ka komersanti, kuri atbilst šādiem kritērijiem:

  1. ir spēkā esošas nomas tiesiskās attiecības ar Latvijas Universitāti;
  2. kuru saimnieciskā darbība ir iekļauta krīzes skarto nozaru sarakstā saskaņā ar 2020. gada 24. marta Ministru kabineta noteikumiem Nr. 151 „Noteikumi par nozarēm, kurām sakarā ar Covid–19 izplatību ir būtiski pasliktinājusies finanšu situācija”;
  3. komersanta ieņēmumi no saimnieciskās darbības 2020. gada martā vai aprīlī, salīdzinot ar 2019. gada attiecīgo mēnesi, ir samazinājušies vismaz par 30 %, bet, ja komersants saimniecisko darbību uzsācis 2019. gada martā vai vēlāk, tā ieņēmumi no saimnieciskās darbības 2020. gada martā vai aprīlī ir samazinājušies vismaz par 30 %, salīdzinot ar vidējo mēneša ieņēmumu apmēru no saimnieciskās darbības laika periodā līdz 2020. gada 29. februārim;
  4. komersantam uz iesnieguma iesniegšanas brīdi nav Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parādu, kas kopsummā pārsniedz 1000 euro;
  5. komersantam uz iesnieguma iesniegšanas brīdi nav uzsākts maksātnespējas process;
  6. komersantam pēdējā gada laikā nav bijuši trīs vai vairāk nomas maksas un citu saistīto maksājumu kavējumi vai jebkādas citas būtiskas neizpildītas līgumsaistības pret Latvijas Universitāti. Ja pēdējā gada laikā ir bijuši trīs vai vairāk nomas maksas un citu saistīto maksājumu kavējumi, uz 2020. gada 29. februāri ir dzēstas visas parādsaistības pret Latvijas Universitāti vai norēķini pilnā apmērā veikti saskaņā ar Latvijas Universitāti saskaņoto parādu atmaksas grafiku,

ir aicināti pieteikties nomas maksas atbrīvojumam vai samazinājumam, iesniedzot iesniegumu Latvijas Universitātes Infrastruktūras departamentā, norādot šādu informāciju:

    • komersanta nosaukumu un reģistrācijas numuru;
    • komersanta elektroniskā pasta adresi;
    • nekustamā īpašuma nomas līguma datumu, numuru un nomas objektu;
    • atbilstība šī paziņojuma 2.-6.punktā noteiktajam;
    • informāciju, vai komersants ārkārtējās situācijas periodā neizmanto nekustamo īpašumu saimneiciskās darbības veikšanai Ministru kabineta noteikto ierobežojumu dēļ.

Ja informācija par komersantu ir publicēta Valsts ieņēmumu dienesta tīmekļvietnē to krīzes skarto darba devēju sarakstā, kuru darbinieki saņēmuši dīkstāves pabalstu un kuriem ir atbalstīta nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem, informācija par atbilstību šīs paziņojuma 3., 4. un 5.punktiem nav jānorāda.

Augstāk noteiktais iesniegums un informācija ir iesniedzama Latvijas Universitātes Infrastruktūras departamentā, nosūtot ar elektroniskā pasta starpniecību uz elektroniskā pasta adresi id@lu.lv, vai nosūtot ar pasta starpniecību uz adresi Jelgavas ielā 3 (702.telpa), Rīgā.

Pēc iesnieguma saņemšanas par pieņemto lēmumu par atbalsta piešķiršanu, Latvijas Universitāte informēs ar elektroniskā pasta starpniecību piecu darba dienu laikā.

Share